GÖNÜLLERİ BEŞİKTAŞ, EVLERİ SİYAH-BEYAZ

Nilgün KAYA

Ayvalıklı Hüseyin ve Recai  Bayar kardeşler, Beşiktaş’ın siyah beyaz renkleriyle donattıkları evleri ile dikkat çekiyor. Bayar kardeşler, gönüllerinde de yaşamlarında da Beşiktaş’ın olduğunu söylüyor.Beşiktaşlı bir aile içinde büyüyen Hüseyin ve Recai Bayar kardeşler, takımlarına olan sevgilerini Ayvalık Hayrettin Paşa Mahallesi Barbaros Caddesi üzerindeki iki katlı evlerini siyah beyaz renklere boyayarak gösteriyor. Terasının her iki köşesini kartal heykellerinin süslediği, kapısında kara kartal amblemi ve takımın logosu bulunan evleri ile takımlarını hayatları yapan Bayar kardeşler, maç zamanları açtıkları dev Beşiktaş bayrağı ile coşkularını ilçe sokağına yansıtıyor.

EVİNİ 17 YILDAN BERİ SİYAH BEYAZA BOYUYOR

Avrupa arenasına alışmaya çalışan Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi 2000-01’e katılmak için iki ön elemeyi geçmesinin ardından evini siyah beyaz renklerle donatma kararı alan Hüseyin Bayar, kardeşi Recai Bayar’dan onay aldıktan sonra yaklaşık 17 yıl önce bu hayalini gerçekleştirdi.

BEŞİKTAŞLI EŞLERİNİN DESTEĞİ BÜYÜK

Bayar kardeşler karar verdi ancak eşlerin de onayı gerekliydi. Hüseyin Bayar’ın kendisi gibi Beşiktaşlı olan eşi Hatice Bayar ilk önce ‘Ne gerek var?’ dese de eşinin isteğini kırmadı ve evinin renklerinin kalplerindeki gibi siyah beyaz olmasını onayladı. Recai Bayar’ın eşi Sibel Bayar de, Hatice Bayar gibi çocukluğundan Beşiktaşlıydı ve onun da onay vermesi zor olmadı. Siyah beyaz renklerine boyanan evin giriş kapısına kara kartal amblemi yapıştırıldı. Kapının hemen üzerine Takımın logosu yerleştirildi.  Alt katında Ayvalık Hayrettin Paşa Muhtarı olarak görev yapan Recai Bayar ve ailesinin üst katında ise 35 yıl Komili’de çalışan ek olarak ayakkabı tamirciliği yapan Hüseyin Bayar ve ailesinin oturduğu evin teras katı ise takıma özel olarak düzenlendi. Terasın her iki tarafına kartal heykelleri konuldu. Heykeller için özel ışıklandırma yapıldı. Teras kattaki dolapların üzeri ve kapı kısmı kara kartal yapıştırmaları ile süslendi.

HEM FUTBOL OYNADI HEM TAKIM YÖNETİCİLİĞİ YAPTI

64 yaşındaki Hüseyin Bayar, babasından aldığı Beşiktaş sevgisini yıllar içinde güçlendirerek taşımış. Barbaros Caddesi 16. Sokak Numara 22’de kardeşinin de yaşadığı evi siyah beyaz renklere büründürmekten memnun. Hüseyin Bayar, “Altınova 14 Eylül Spor Kulübünde 60 yıllarda 4 yıl boyunca top koşturdum. 2000 li yıllarda 8 yıl süreyle Barbaros Sefa Spor Kulübünde yöneticilik yaptım. Barbaros Spor Kulübünün renkleri de siyah beyaz. Beşiktaş sevgisi Barbaros Spor ile perçinledim. Evi boyamaya karar verdiğimde biraderime söyledim. Tamam dedi. Fikir benden çıktı ama bunu koordineli bir şekilde el birliği ile yaptık. Evimizi siyah beyaz aşkına boyadık. ” dedi.

BİR HAYALİ DAHA VAR

Hüseyin Bayar bir hayalinin daha olduğunu söyledi. Bakırdan veya saçtan dev bir kartal heykelini havadan tam yolun ortasına gelecek şekilde yerleştirmeyi düşünen Bayar, “Bu hayalimi gerçekleştirmenin arayışındayım belki Beşiktaş ya da Çarşı Grubu bu konuda bana yardımcı olur” dedi.

“NESİLLERDİR BEŞİKTAŞLIYIZ”

Muhtar Recai Bayar, “Evimiz yıllardır siyah beyaz renklerde. Ayvalıklıların olduğu kadar ilçemize gelenlerin çok ilgisini çekiyor bu durum. Babamda ağabeylerimde Beşiktaşlıydı. Yeni nesilden nesle gelen bir tutku, sevgi bu. Her zaman Beşiktaş’ın şampiyon olmasını istiyoruz. Bu da bizi sevindiriyor” dedi.

BİZİM EV TÜRBE GİBİ OLDU”

Maçları eşleriyle birlikte izleyen Hatice ve Sibel Bayar’da çocukluklarından itibaren Beşiktaş’ı tuttuklarını söylüyor. Evin siyah beyaza boyanmasından sonra aldıkları olumlu ve olumsuz tepkileri anlatan Hatice Bayar, “ Küçüklüğümden beri Beşiktaş’ı seviyorum ve destekliyorum. Bizim bu ev türbe gibi. Beşiktaşlılar geliyor önünde fotoğraf çektiriyorlar. Teşekkür ediyorlar, tebrik ediyorlar. Biz e memnun oluyoruz.  İyi ki boyatmışız” dedi.  Sibel Bayar, “Evimizden çok memnunuz. Her gelen geçen etkileniyor. Çok hoş oluyor” dedi.