DENİZ EMEKÇİLERİNDEN HATIRLATMA

Nilgün KAYA

S.S. Ayvalık Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Dünya Çevre Gününde, yetkililere çözüm bekleyen sorunlarını, vatandaşlara ise denizin herkesin sorumluluğunda olduğunu hatırlattı.

Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre Koruma ve Ayvalık’ı Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen denizdeki eyleme destek veren S.S. Ayvalık Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, hem yetkililere hem de vatandaşlara hatırlatma yaptı.

“YAŞANAN SORUNLARIN FARKINDAYIZ”

Kooperatif Başkanı Ahmet Kemer yaptığı açıklamada, “Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi olarak, öncelikle tüm Ayvalık halkının 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutlarız. Çevre adına mücadelenin günden güne yükseldiği şu günlerde bizlerde yaşanan sorunların farkındayız. Özellikle son zamanlarda meclisten geçirilmeye çalışılan Zeytin yasası, başta Ayvalık’ımız olmak üzere bu topraklarda geri dönüşümü olmayacak şekilde derin yaralar açacaktır. Bu yasanın geri çekilmesini ve yüzlerce yıldır bu topraklara zenginlik katan zeytin ağaçlarının korunmasını talep ediyoruz. Bizler deniz emekçileri olarak, bu denizlerden ekmek yiyor, sezonda onlarca kişiye ekmek kapısı yaratıyoruz. Ancak, bizlerinde son yıllarda iyiden iyiye biriken ciddi sorunları var. 70’li yıllarda yapılıp bir daha doğru düzgün bakım görmeyen Cunda iskelesinin tamirini ve geliştirilmesini istiyoruz. Özellikleri kış aylarında daha da yakıcı bir sorun haline gelen barınak ve yat çekek yerlerinin bir an önce yapılmasını ve Ayvalık’ta denizden ekmek yiyen biz denizcilerin kullanımına açılmasını talep ediyoruz. Denizler sadece balıkçıların, turizmcilerin, dalgıçların değil tüm Ayvalık halkının sorumluluğundadır. Denizlerimizin temiz tutulması başka bir yakıcı sorundur. Bu konuda da bizler üzerimize düşeni bugüne kadar yapmaya çalıştık, bugünden sonrada yapmaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha belirtiyoruz. Dünya Çevre günü olması sebebiyle taleplerimizi bir kez daha tekrar ediyoruz, ertelenmeden en kısa zamanda fırtınalı havalarda sığınacak barınak, teknelerimizin bakımlarını yapabileceğimiz yat çekek yeri yapılmasını ve limanın yenilenmesini istiyoruz” dedi.