EĞİTİM SIRASI VELİLERDE

Nilgün KAYA
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim –öğretim yılı içerisinde düzenlenen ‘Aile Eğitimi Projesi’ tamamlandı. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda gerçekleştirilen törende sertifikalarını alan veliler, çocuk eğitimi konusunda daha bilgili ve donanımlı olarak evlerine döndüler.
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine İlçe Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ve eğitimlerin yapıldığı okulların idarecileri katıldı.
İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi  bünyesinde gerçekleştirilen ve ‘0-18 Yaş Aile Eğitimi’ adını taşıyan projede 0-3 yaş, 3-6 yaş, 7-11 yaş ve 12-18 yaş gruplarında çocuğu olan veliler, çeşitli okullarda ve rehber öğretmenler tarafından eğitildi. Yıl boyu devam eden ve 1 Haziran’da sona eren eğitim boyunca veliler, her hafta okullara giderek çeşitli konuları içeren dersler gördüler ve uygulamalara katıldılar.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Sakarya İlkokulu, İstiklal İlkokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Rahim Usta Anadolu Lisesi ve Ayvalık Anadolu Lisesi bünyesinde gerçekleştirilen veli eğitimi İlçe Rehberlik Koordinatörü Rana Kolaç tarafından planlandı.  Eğitimlerde velilere anne-baba tutumları ve bu tutumların çocuğun gelişimine etkileri, çocukla iletişimde etkin dinlemenin önemi, anne-babanın kendisini doğru bir şekilde ifade etmesinin yararları, çocuğa uygulanması gereken disiplin yöntemleri, çocuğu yeterli ve dengeli besleme gibi dersler verildi. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Açar törende yaptığı konuşmada, “Aile eğitimi alan anne-babaların; Çocuklarını yetiştirmede, çocuğuna gösterdiği tutum ve davranışlarda, özgüvenlerinde, çocuklarının okul başarılarında, çocukla etkileşimlerinde, aile içi iletişimlerinde, ev ortamını çocuğun ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde düzenlemelerinde olumlu değişiklikler olduğu belirterek velileri kutladı. Öğrenci velileri de, eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Eğitimleri veren Rehber öğretmenlerimiz başta olmak üzere, emeği geçen tüm İdarecilerimize ve büyük bir istek ile eğitimlere devam eden tüm velilerimize çocuklarımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.