AYVALIK’TA 7 KÖPEK ÖLÜSÜ BULUNDU

fotoğraf:Halil Koç

Nilgün  KAYA

Ayvalık’a 6 km uzaklıktaki Teknik Güç Birliği Sitesine giden, zeytinlik arazi yanındaki yolda 7 köpek ölüsü bulundu. Köpeklerin ne zaman ve neden öldürüldüğü henüz tespit edilemedi.

Köpek ölülerini gören vatandaş Halil Koç, durumun içler acısı olduğunu belirtti. Köpeklerden birinin kulağındaki küpenin alındığını izleri gördüğünü belirten vatandaş Koç, “Ayvalık’ın Edremit girişinde Teknik Güç Birliğine giden yolda sitelerin su deposu yakınında gördüm köpek cesetlerini. Zehirlendiğini, başka yerde öldürülüp toplu halde getirilip yola bırakıldığını düşünüyorum. O civarda 20’ye yakın köpek var çünkü. Site sakinleri yemek verip besliyorlarmış. Kimler tarafından neden öldürüldü köpekler yetkililerin araştırmasını istiyorum” dedi.

“İNSANLIK BUGÜN BİR KEZ DAHA ÖLDÜ”
Ayvalık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Ekbir karşısı Asos Taş aralığı olarak bilinen noktada bulunan köpekler üzerinde inceleme yaptı. Veteriner işleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ‘Onlarca küpesiz köpek bölgeye yeni atılmış ve maalesef 7 tane zehirlenerek ölen köpek aynı noktada tespit edildi. Nerede zehirlendi nereye taşındı? Bu köpekler bu bölgelere neden atılıyor? Gelen ihbar sonrası Ayvalık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak bölgeye hemen intikal ettik. Fakat köpekler için artık çok geçti. Peki insanlık?  Araştırmalarımız sonrası köpeklerin yüksek ihtimalle Warfarin yani fare zehri ile zehirlendiği kanısına vardık. Bu şekilde bir ölümü hiçbir canlı hak etmiyor. İncelemelerimiz bitince sorumlular hakkında yasal işlem başlatacağız ve bu tarz yer değiştirmelerin, atılmaların ve zehirlenmelerin peşini bırakmayacağız’ denildi.