PLAKASIZ VE EHLİYETSİZ MOTOSİKLETLER TOPLANDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Asayiş Şube ekipleri, Barbaros Caddesi ve At arabacılar Meydanı’nda 31 Mayıs günü 14.00-15.00 saatleri arasında motor uygulaması yaptı. Uygulamada, plakasız ve ehliyetsiz kullanılan motosikletler toplanırken 5 motosiklet sürücüsüne cezai işlem yapıldı.

Uygulama kapsamında Merkez Karakol Sokağı, Barbaros Caddesi, 13 Nisan Caddesi 9. Sokak, At Arabacılar Meydanı, Avcılar Kulübü önü, Talatpaşa Caddesi’nde motosikletler kontrol edildi. 5 motor sürücüsüne ilgili maddelerden 2 bin 818 lira para cezası para cezası uygulandı. Merkez Karakolu önünde toplanan motosikletler çekici ile Yedi emin otoparkına gönderildi.

PLAKA EVDE, EHLİYET YOK, KASK BAŞA DEĞİL GİDONA TAKILI

Motosiklet uygulamasında plaka ve ehliyetin yanı sıra kask, abartı egzoz olup olmadığı da kontrol edildi.  Polislerin durdurduğu motosiklet kullanıcılarından bazıları ehliyet için yeni başvuru yaptığını, kimi ‘Plakam evde’ dedi. Polis, motosikleti ehliyeti aldıktan sonra kullanması ve plakanın evde değil motosiklet üzerinde olması gerektiğini anlatmaya çalıştı. Kaskını motosiklet gidonuna takıp gezen bir genç kızı durduran emniyet ekipleri, ‘kaskın gidona değil başa takılması’ gerektiğini hatırlatıp kaskı taktırdı.  1 saatlik uygulamada kurallara uyan çok az sayıda vatandaşa rastlanması düşündürdü. Eski Toptancı hali önü ve Talatpaşa Caddesi’nde levha ile uyarıya rağmen çok sayıda motosikletin geçiş ve park yaptığı görüldü. İlçede motosiklet parkı gerektiği konusu gündeme geldi. Emniyet Müdürlüğü, sıkça kazaların yaşadığı ve daha geçtiğimiz hafta iki gencin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazalarla gündeme gelen motosikletler için denetimleri sıklaştırdığını açıkladı. 2017 yılı içinde Mayıs ayı sonuna kadar 337 motosikletin kontrol edildiği, 190 ‘ına çeşitli maddelerden 283 bin 692 lira ceza yazıldığı, 158’i trafikten men edildiği öğrenildi.