AYVALIK TRAFİĞİNDE YENİ DÖNEM

Nilgün KAYA

Yaz sezonunda İstanbul trafiğini anımsatan görüntülere sahne olan Ayvalık trafiğinde yeni dönem başlıyor. İlçenin ana arteri Atatürk Bulvarında toplu taşıma araçları dışındaki araçların sadece tek yön geçiş yapması gündeme alınırken ilçenin 3 caddesi belirli saatlerde trafiğe kapatılacak, 2 caddede ise tek yön uygulamasına gidilecek.

Öğretmen Evi önünden Adliye kavşağına uzanan araç kuyruğuna şahit olunan Ayvalık’ta, trafiğe çıkacak vatandaşlar yaz sezonu endişesi yaşıyor. Cumhuriyet Meydanı’nda trafiği rahatlatacak ve meydanı değiştirecek projeye henüz başlanamadığı için trafiği rahatlatmak adına ilçede bazı değişiklikler yapılmasına karar verildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordine Merkezi’nden (UKOME) gelen onayın ardından Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü söz konusu değişikliklerin yapıldığı noktalara levhaları yerleştirmeye başladı.

BARBAROS CADDESİ, MOTOSİKLET DAHİL BELLİ SAATLERDE ARAÇLARA KAPALI OLACAK

Açılan kafe ve işletmeleri ile ilçenin yeni cazibe noktası olan Barbaros Caddesi’nin, Talatpaşa Caddesi ile kesiştiği noktadan 16. Sokağa kadar olan bölümü, 15 Mayıs, 30 Eylül tarihleri arasında trafiğe kapatıldı. Motosiklette dahil tüm araçlara yönelik yolu kapama işlemi 11.00- 19.00 saatleri arasında uygulanıyor.  Trafiğe kapatılma işlemine geçtiğimiz hafta içinde başlandı. İlçede trafiğe kapatılan 3 cadde de Ali Bey (Cunda) Adası’nda yer alıyor. Adanın Ayvalık, Çarşı ve Selamet Caddeleri yine 15 Mayıs 30 Eylül tarihleri arasında 12.00-00.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak.

İLÇEDE TEK YÖN UYGULAMASI ANA ARTERDEN ÖNCE 13 NİSAN VE BARBAROS CADDELERİNDE BAŞLIYOR

13 Nisan Caddesi’nde 14. Sokaktan Şeytan’ın Kahvesine kadar olan bölüm ve Kahveden cami caddesini takip ederek Talatpaşa Caddesine ulaşan yolda tek yön uygulaması başlatılıyor. 13 Nisan Caddesinden geçerek Atatürk Bulvarına çıkmak isteyen araçların bundan böyle 16. Sokaktan 8. Sokağa dönüş yaparak sokağı takip ederek, 9. Sokak üzerinden geçmesi gerekecek. Tek yön uygulaması Barbaros Caddesi 16. Sokak başlangıcından 13 Nisan 20. Sokak başına kadar da uygulanacak. Atatürk Bulvarında tek yön uygulamasına ise 15 Haziran’a kadar başlanılması planlanıyor.