VERGİ YAPILANDIRMA YASASI ZİYARETLERİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Ticaret Odasını ziyaret eden Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol, 6736 Sayılı Vergi Yapılandırma Yasası ile ilgili bilgi aktardı.

Ayvalık Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, Meclis Başkanı Ahmet Şefik Süner ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Cevdet Kantarcı’nın da hazır bulunduğu toplantıda konu ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.  2016 yılında borçlarını yapılandırıp taksitlerini ödeyemeyen mükelleflere 31.05.2017 tarihine kadar son bir fırsat doğduğu hatırlatıldı. 1. veya 2. taksitini ödeyememiş mükelleflerin bu tarihe kadar bu 2 taksiti ödemeleri halinde kanunun getirdiği tüm kolaylıklardan faydalanabilecekleri belirtildi. Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol, Yapılandırmadan faydalanmak isteyen mükelleflerin 31 Mayıs 2017 tarihini atlamamalarını, bu tarih itibariyle taksitlerini ödemelerini, aksi takdirde yapılandırmalarının bozulacağını vurguladı.

SGK AYVALIK MÜDÜRÜ ÖZKAYA’DA BİLGİLENDİRME YAPTI

Ayvalık Ticaret Odasına bir ziyarette Ayvalık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet Özkaya tarafından yapıldı. 25 Mayıs tarihinde odayı ziyaret eden Müdür Özkaya, Vergi yapılandırma yasası hakkında bilgilendirme yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı,  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kuran ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Cevdet Kantarcı ile Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Büyükçıvgın’ın hazır bulunduğu toplantıda, 2016 yılında borçlarını yapılandırıp taksitlerini ödeyemeyen mükelleflere 31.05.2017 tarihine kadar taksitlerin ilk ikisinin tam ve süresinde ödenmemesi durumunda yapılandırma hükümlerinden yararlanma hakkının kaybedileceği hususuna dikkat çekildi.