AYVALIK, MAVİ BAYRAK SAYISINI YATLARLA 13’E ÇIKARDI

Nilgün  KAYA

2014 ve 2015 yıllarında 6 plaj, 1 Marina ve 1 yat ile toplam 8 Mavi Bayrak alan, 2016 yılında 2 yatın da eklenmesiyle Mavi Bayrak sayısı 10’a çıkan Ayvalık’ta bu yıl, 3 yat  ve Marina ile birlikte Mavi Bayrak sayısı 13’e ulaştı.

Balıkesir’de 22 noktaya verilen Mavi Bayrak’ların 13’ü Ayvalık’a geldi. Çevre eğitimi ve bilgilendirme konusunda 6, Yüzme suyu kalitesinde 5, Çevre yönetiminde 15, Can güvenliği ve hizmetler konusunda 7 olmak üzere toplam 33 kriteri yerine getiren plajlara Mavi Bayrakları verilmeye başlandı. Ayvalık’ta 13 nokta Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

Altınova Mahallesi’nde Kum adası mevkii halk plajı, Küçükköy Mahallesi’nde Grand Temizel Otel, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Oteller önü Sarımsaklı Halk Plajı ve Murat Reis, Ali Bey (Cunda) Adası’nda; Haliç Park Otel, Ortunç   ve Duba Halk Plajı ile Ayvalık’ın kuzeyinde Şirinkent ile Engürü Tatil Siteleri Mavi Bayrak alan noktalar oldu. Ayvalık Setur Marina il genelinde Mavi Bayrak alan tek marina olurken Türkiye’de ilk kez Mavi Bayrak almaya hak kazanan ve yıllardır Mavi Bayrağını koruyan Tuana-K teknesine geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Armin ve Elsin adlı yatlara da Mavi Bayrak verildi.  Ayvalık Belediyesine ait Duba Plajı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait Oteller önü Sarımsaklı Halk Plajları geçtiğimiz yıl Mavi Bayrak alamamıştı.