YUNAN ADALARINDA ‘EURO VELO BİSİKLET YOLU VE KARDEŞLİK’ İÇİN PEDALLAYACAKLAR

Nilgün KAYA

4. Uluslar arası İzmir Pedallarımın altında Bisiklet Festivali başladı. 19-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival için Yunan Adalarına giden CAT Spor Kulübünün 100 bisikletçisi Ayvalık’tan geçti. Festivalin bu yıl ki teması ‘İzmir’den Yunan Adalarına EURO VELO Bisiklet yolu ve Kardeşlik turu’

19 Mayıs’ta İzmir’den hareket eden CAT Bisiklet Kulübü geceyi Ayvalık’ta geçirdi. 20 Mayıs Cumartesi sabahı Ayvalık Deniz Hudut Kapısına gelen 100 kişilik ekip, kardeşlik teması ile yapılan tur için Lesvos Adası Midilli Kentine geçti. Kulüp bisikletçilerine geçişleri sırasında eşlik eden Çevre Koruma ve Ayvalık’ı Güzelleştirme Derneği Başkanı Havva Taylan ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Ekim ayında benzer bir festivali Ayvalık’ta yapmak için görüş birliğine vardı.

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bisiklet Federasyonu ve Ayvalık Belediyesi’nden destek aldıklarını belirten CAT Bisiklet Kulübü Başkanı Metin Çelik, “Biz her yıl bir festival düzenliyoruz. İsmi İzmir pedallarımın atlında. Bu sene 4.sünü yapıyoruz. Bu turda vurgulamak istediğimiz tema; Euro Velo Bisiklet yolu güvenli bir şekilde yapılabilir olduğunu kanıtlamak. Bunun simülasyonunu yapmak ve ileriki yıllarda yapılacak çalışmalara done oluşturmak. Bununla beraber Euro Velo bisiklet yolu ve turizm ağını yapıp Türk-Yunan turizmine katkı vermek. Euro Velo Bisiklet yolu ağında partner ülkemiz Yunanistan o nedenle ilk Yunanistan’a bu turu yapmak istedik. Midilli’de Vali bizi karşılayacak. Sakız Adasında Belediye Başkanı ve turizm müdürleri bizi karşılayacak. Çok güzel bir dostluk geliştireceğimize inanıyorum” dedi.

“ATA’MIZIN RESMİ İLE YUNAN ADALARINA BARIŞ VE DOSTLUĞU GELİŞTİRMEK İÇİN GİDİYORUZ”

Temanın kardeşlik olduğunu belirten Çelik, “Bisiklet sporun gelişiminde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde önemli bir etken aynı zamanda ulaşımda kullanılabilir olması ve çevreci bir araç olması nedeniyle önemli. Bunu geliştirmeye çalışıyoruz. Bu tur 19 Mayıs’a denk gelmesi nedeniyle Ata’mızın resmi il birlikte Yunan adalarına gidiyoruz amacımız orada dostluğu barışı kardeşliği geliştirmek” dedi.İzmir rotasından 100 km gelen 100 Bisikletli, Midilli Adası’nda 140 km, Sakız Adası’nda 60 km pedal çevirecek.