CUNDA-ÇAMLIK DENİZ SEFERLERİ BAŞLADI

Nilgün KAYA

Uzun yılların ardından ilk kez sembolik olarak 19 Mayıs günü düzenlenen Ali Bey Adası (Cunda) ile Çamlık Koyu arası deniz seferlerine 20 Mayıs Cumartesi günü başlandı. İlk gün 300 kişinin Cunda’dan Çamlık’a geçiş için deniz yolunu tercih ettiği öğrenildi.

Haziran ayında başlatılması planlanan Ali Bey Adası (Cunda) Çamlık koyu deniz seferleri, 10 gün erken başlatıldı. Ayvalık-Cunda Arası Deniz Yolu Taşımacıları Derneğinin başkanı Cengiz Ciğre yönetiminde gerçekleştirilen ilk gün seferine 4 tekne katıldı. İlk gün seferi ile adadan Çamlık Koyuna 300 kişinin geçiş yaptığı, gidiş-dönüş ücreti olarak 10 lira alındığı, Cunda’dan yolcu olmasına karşın, Çamlık’tan Cunda’ya hiç yolcu olmadığı öğrenildi.

DENİZDE KEYİFLİ BİR YOLCULUK

Dernek Başkanı Cengiz Ciğre, “İlk gün Çamlık koyunda 15-20 dakika bekleyip, adadan gelen yolcularla geri döndük. Çamlık’tan Ada’ya geçmek isteyen hiç yolcu olmadı. Cunda’dan gelenler Çamlık’ı gezmiş oldu. Seferlerimiz başladı, ilk gün 4 teknemiz boşta olduğu için hepsi Cunda-Çamlık arası çalıştı, bundan sonra saat başı kalkan 2 tekne ile devam edecek. Ayvalık’ta yaşayan vatamdaşlarımızı ve kentimize gelen misafirlerimizi denizde, keyifli bir yolculuk yapmaya bekliyoruz” dedi. 11.00-20.00 olarak belirlenen sefer saatlerinin talep ve hava durumuna göre uzatılabileceği belirtildi.