GAZİ ÖĞRENCİLERİ İCAT ÇIKARDI

Nilgün  KAYA

Ayvalık Gazi Orta Okulu TÜBİTAK Bilim Fuarı, 12 Mayıs Cuma günü okul bahçesinde açıldı. Akıllı Çöp Kovasından cam temizlemeyi kolaylaştıran tasarımlara kadar farklı projeler hazırlayan öğrenciler, Ayvalık’taki boşanma ve okuma oranlarına yönelik araştırmalarıyla da dikkat çekti.

Müdür Serkan İnce yönetiminde eğitim ve öğretime devam eden Ayvalık Gazi Orta Okulu öğrencileri,  TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği’nde birbirinden ilginç projelerle yer aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ve ilçedeki okul müdürlerinin katılımıyla 12 Mayıs Cuma günü saat 09.00’da açılışı yapılan şenlik için düzenlenen okul bahçesi gökkuşağı renklerindeki şemsiyelerle rengarenk bir ortam oluşturdu.

“GENÇLİK NEREYE GİDİYOR SORUSUNUN CEVABINI BU FUARDA BULABİLİR HERKES”

Ayvalık’ta 13 okulun TÜBİTAK Projesinin kabul edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Gazi Ortaokulumuzun sergisini ziyaret ediyoruz. Çok güzel, yaratıcı, belli eğitimlerden geçmiş insanlar olarak bizim dahi aklımıza gelmeyen, çok daha yaratıcı düşünceleri öğrencilerimizin bize tanıttığını görüyoruz. Öğrencilerimizi, emeği geçen öğretmen ve ailelerini tebrik ediyorum. Gençlik nereye gidiyor cevabını burada görebilir herkes. Gençliğin önünde durulmuyor” dedi.

33 öğrencinin hazırladığı 20 proje arasında; ‘Cam temizlemek daha kolay’, ‘Ünlü ressamlar ağacı’ Akıllı Çöp kovası’, Enerjimiz denizden’, ‘Enerjimiz güneşten’, ‘Mevsimlik işçilere sosyal alan kazandırılması’,‘Sonsuz ayna’ adlı tasarımlar, ‘Doğanın pili bitmesin, Düşmanımız küf, renklerin cisimlerin ısınması üzerindeki etkisi, havadaki oksijenin cisimler üzerindeki etkisi, Nasrettin Hoca’dan mesaj var, Ayvalık’ta okuma oranları, Boşanma sebepleri, Matematik ve Beslenme, Hesaplı alışveriş, Gizemli oran’ başlıklı araştırmalar ile ‘Osmanlı döneminde külliyeler, Fiilimsi Tarlası, Mübadele başlıklı tanıtım çalışmaları yer aldı.