TAEKWONDOCULARDAN ALMANYA’DA BÜYÜK BAŞARI

Nilgün  KAYA

Ayvalık Spor Kulübü Taekwondo sporcularından Emir Can Yapıcı ve Onur Koç Almanya’nın Stuttgart ve Berlin şehirlerinde 29-30 Nisan ve 7-8 Mayıs tarihlerinde yapılan Uluslar arası Taekwondo şampiyonalarında 3 Birincilik ve 1 Üçüncülük alarak çok güzel bir başarı elde etti.

Her yıl Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yapılan Uluslar arası şampiyonalara Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ayvalık Spor İlçe Müdürlüğü, sponsorların destekleri ve kendi imkânları ile katılan Taekwondocular yine başarı elde ederek Ayvalık ve Balıkesir’in gururu oldular. Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Taekwondo salonunda çalışmalarını sürdüren sporcular ilk olarak 7 ülkeden 380 sporcunun mücadele ettiği Stuttgart / Nagold 24.International Schwarzwald Open şampiyonasına katıldı. Sporcular burada Yıldızlar kategorisinde LK1 klasmanında sıkletlerinde 2 şer maç alarak Birincilik kupasının sahibi olmayı başardılar. Katılmış oldukları bu şampiyonadan 1 hafta sonra ise Avrupa’nın en büyük özel turnuvası olma unvanına sahip olan ve 38 ülkeden 965 sporcunun mücadele ettiği 15.International Berlin Open şampiyonasına katılan sporcular yine LK1 klasmanında yapmış oldukları 8 maçın 7 sinde galip geldi.  Emir Can Yapıcı sırasıyla Alman, Litvanya, Polonya ve Finalde Alman rakiplerini yenerek Sıkletinde Şampiyon olmayı başarırken, Onur Koç’un ise ilk maçında Alman rakibini yendikten sonra ikinci maçında Çek Cumhuriyetinden olan rakibini de kolay geçtiği ancak Yarı Final maçında son saniyelerde vermiş olduğu puanla Yunanlı rakibine 15-14 yenilerek şampiyonayı üçüncü tamamladığı öğrenildi.

Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Ayvalıklı sporcuları Büyükelçilik konutunda yapılan Mevlana gecesine davet etmiş, maç günü ise Berlin Muavin Konsolosu Bülent Kılıç sporcuların maçlarını izledikten sonra sporcuların kupalarını takdim etti. Sporcular, 11 günlük Avrupa maç programında İsviçre Zürih şehrini de gezerek  Zürih Başkonsolosu  Asiye Nurcan İpekçi’yi  konutunda ziyaret ederek, katıldıkları şampiyonalar hakkında bilgiler vermişlerdir. Daha sonra ise Lüksemburg’a giden sporcular bu ülkenin de tarihi ve kültürel yerlerini gezerek programlarını sonlandırdı.

10 yıldır, özellikle mini minik ve minik sporculara yönelik olan 13 ayrı Özel Turnuva ile Taekwondo sporunun adeta dinamo görevini üstlenen Uluslar arası Taekwondo Antrenörü Volkan Sersan, yetiştirmiş olduğu sporcular ile hem Türkiye’de hem de Avrupa’da katılmış oldukları resmi ve özel turnuvalarda başarı grafiğini her yıl kademe kademe arttırdıklarını ifade etti. Ayvalıklı Taekwondoculardan 2 Avrupa Üçüncüsü, 2 Türkiye Şampiyonu, 2 Türkiye Üçüncüsü, 3 Türkiye Beşincisi ve birçok Uluslar arası maç derecesine sahip sporcular bulunurken, sporcuların Ayvalık’a kazandırdıkları 63 takım kupası bulunduğu öğrenildi.