AHEM YILSONU SERGİSİ BEĞENİ TOPLADI

Nilgün  KAYA

Ayvalık Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü’nün yılsonu sergisi 9 Mayıs Salı günü Eski Vergi Dairesi’nde açıldı. Açılışı yaptıktan sonra sergilenenleri inceleyen Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, el emeği göz nuru eşyalara hayran kaldı, keçe kılıflı zeytinyağı sabununu ise ilçe için güzel bir ticaret unsuru olarak niteledi.

Müdür Sercan Ünlü yönetiminde faaliyetine devam eden Ayvalık Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü (AHEM) yılsonu sergi açılışı Eski Vergi Dairesi Binasında saat 11.00’de yapıldı. Serginin açılış kurdelesini Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan’ın eşi Melek Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ın eşi Nesrin Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Akbıyık’ın eşi Hatice Akbıyık, İl Müftüsü Mehmet Nurlu’nun eşi Gülsüm Nurlu ve Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın eşi İlçe Toplum Sağlığı Merkez Müdürü Dr. Gülçin Nazlı birlikte kesti.

Sergi açılışına aralarında Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Gökay Bacan İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü Sercan Ünlü, Müdür Yardımcıları Nurcan Öztürk, Yasemin Babalık ve Ayşe Öz Öncü ile usta öğreticilerin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

YAKIN ÇEKİM FOTOĞRAFLAR, EL DOKUMALARI KEÇE EŞYALAR

Fotoğraftan Seramiğe, Aşçılıktan keçe dokumaya kadar 50 farklı dalda 7 bin 500 kursiyerin ürettiklerinden örneklerin yer aldığı sergi beğeni topladı. Vali eşi Hanife Yazıcı, beraberindekilerle birlikte tüm stantlara uğrayarak üretilenler hakkında bilgi aldı.

“EL İŞLERİ BİZİM TERAPİ ALANIMIZ”

Vali eşi Hanife Yazıcı, “Halk Eğitim merkezinin düzenlemiş olduğu bayan ağırlıklı, becerikli marifetli arkadaşlarımızın yapığı çok güzel eserler var. biz yeni teknikler de gördük ama bence bu alanlar bayanların, bizim terapi alanlarımız. Bu nedenle hiçbir zaman ölmeyecek yerler. O kadar güzel şeyler yağmışlar ki bence her biri gizli bir cevher.  Biraz daha üstüne bir şeyler katsak bilmiyorum neler çıkar. Hepsinin ellerine saplık. Güzel bir sergi olmuş. Sahip çıkıp onları desteklemeye çalışıyoruz” dedi.

“AYVALIK İÇİN GÜZEL BİR TİCARET UNSURU OLUR”

Sergide özellikle dışı keçe ile kaplanmış zeytinyağı sabununu inceleyen Hanife Yazıcı,” Kullanıldıktan sonra süresi doluyor ama bence bu yöreyi tanıtım amaçlı düşünürsek müthiş bir eser. Daha fazla rengarenk yapıp sunulmalı. Çok ta hoş. Bazı kişilerin sabuna dokunmakta sıkıntıları oluyor. Keçeyle kaplanmış hali çok şık. Şehir olarak burada zenginiz. Zeytinyağımız bol. Güzel bir ticaret unsuru olabilir” dedi. Sergi, 12 Mayıs Cuma gününe kadar gezilebilecek.