TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ KUTLANDI

Nilgün KAYA

Türkçülük Gününün 73. Yıldönümü Ayvalık’ta Mehteranla, dualar, türküler, tekbirler ve ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sloganları eşliğinde kutlandı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama etkinliği, saat 12.00’de Ülkü ocaklarından başlayan ve Mehteran eşliğinde Talatpaşa Caddesi’nden geçilerek Cumhuriyet Meydanı’na yapılan yürüyüşle başladı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ayvalık İlçe Başkanı Emin Necdet Öner, Ülkü Ocakları yönetimi, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özay Dörttepe, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, İlçe Meteoroloji Müdürü Mehmet Emin Yılmaz, Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun’un yanı ülkücü gençlik ve vatandaşlar katıldı.

“ORTAK PAYDAMIZ AL YILDIZLI BAYRAĞIMIZ”

Balıkesir Altı Eylül Mehteran Takımının gösterisinin ardından Mehmet Emin Hoca tarafından dua okundu.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası bir konuşma yapan Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç,  “Biz Türk gençliği olarak ecdadımızdan almış olduğumuz kutlu mirası gelecek nesillere tertemiz ve en güzel şekilde teslim etme derdindeyiz. Son günlerde Yüce Türk Milletinin üzerinde sayısız oyun oynanıyor. Ülkemizin bekası, vatanımızın bütünlüğüne göz dikenlere karşı İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi bir destan yazılmakta. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir önemli değil. Ortak paydamız al yıldızlı bayrağımız” dedi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ayvalık İlçe Başkanı Emin Necdet Öner, ”  Zihniyet bu büyük ülkünün sadece ırk, din, mezhep meselesi olmadığını aynı bayrak altında aynı dili, aynı geçmişe, aynı acılara sahip insanların, Türk’üm deme onurunu idrak eden insanların bu bayrağı dalgalandırmaktan vazgeçmeyeceğini bilmesi lazım” dedi.  Furkan Ören, Alperen Karabektaş,Mustafa Yatkın, Furkan Akgeyik, Özlem Dinçer şiir okuyup konuşma yaparken kutlama etkinliği, Furkan Tınmaz yönetiminde birlikte okunan Ülkücü yemini ile sona erdi.