BELEDİYE PARKI’NDA BÜTÜNSEL DEĞİŞİM

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta kente yeni yaşam alanları yapımı ile birlikte zamanla işlevselliğini yitirmiş tüm sosyal alanlarını yenileme çalışması da yapılıyor. Bu kapsamda Açık Hava Tiyatrosunun da içinde bulunduğu Belediye Parkı’nda bütünsel değişim çalışması başlatıldı.

Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Açık Hava Tiyatrosu’nda konser ve etkinlikler öncesi bakım çalışması yapıyor. Tiyatro yeni sezona, yenilenmiş kulisler, sahne ve sayısı arttırılıp düzenlenen tuvaletlerin yanı sıra izleyici ve dinleyiciler için konulan 1500 adet yeni koltuk ile girecek.

Fen ile Park ve Bahçeler Müdürlükleri ise, tiyatronun alt bölümünde yer alan parkın daha işlevsel hale gelmesi için çevre düzenlemesinin ardından, çocuk bahçesinin olduğu alana bir kafe yapmayı planlıyor. Parkın içerisinde yer alan geçtiğimiz yıla kadar düğün salonu olarak işletilen alana 7’den 70’e herkese hitap edecek bir sosyal alan yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Sefa Mevkii parkına hak ettiği değeri küçük dokunuşlarla verip, amacına uygun doğa ile uyumlu yepyeni bir hizmet alanı oluşturmak istediklerini belirtti.