ÖZGÜN BASKI RESİMLERİNİ AYVALIK’TA SERGİLEDİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’taki ilk kişisel sergisini Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açan Faize Bostan, kolografinin kullanıldığı ağaç baskı çalışmalarını Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sundu.

İzmir’de yaşayan, yazlarını Ayvalık’ta geçiren Faize Bostan 4. Kişisel Sergisini Ayvalık’ta açtı. Bostan’ın kolografi içeren özgün baskı tekniğindeki, 15’ü küçük toplam 50 çalışmasının yer aldığı sergi beğeni topladı. Ayvalık Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden Neşen Güleler, sergisi açılan Faize Bostan’a hediye vererek teşekkür etti.

MATBAA MÜREKKEBİ, MERDANE, AĞAÇ BASKI KULLANIYOR

Kadınlar ve devinim ismini verdiği çalışmalarına da sergide yer veren Faize Bostan, “Susurluk doğumlu olduğum, Burhaniye Lisesi’nde öğretmenlik yaptığım için kendimi buralı görüyorum, Ayvalık’ın da böyle güzel sergi salonunu görünce benim resimlerim buraya yakışır. Öyle bir şey oldu ki bana has bir teknik oldu. Türkiye’de de az sayıda kişi bu çalışmaları yapıyor. Severek yapıyorum. Hiç bıkmadan yapıyorum, kendimi özgün baskıya adadım. Devam da edeceğim” dedi.  Bostan, Matbaa mürekkebi, merdane, baskı makinesi ve kimi zaman farklı materyaller kullanarak, renk, doku, kompozisyon ve lekeyi birlikte düzenleyip oluşturduğu özgün baskı resimlerinde soyut kompozisyonlar işliyor. Sergi, 3 Mayıs tarihine kadar gezilebilir.