AYVALIK’A DÖRT YENİ YAŞAM ALANI

Nilgün  KAYA

Ayvalık Belediyesi, yapımı tamamlanan 4 yaşam alanının açılışı 23 Nisan Pazar günü yapıldı.  Açılışlar, Ayvalık Belediye Bandosunun verdiği mini konserle bayram havasında gerçekleşti.

Ayvalık’ta, Belediye Bando şefi Ergün Tekincan (150 Evler Mahallesi’ndeki park),  merhum Suat Burak Elik (Armutçuk’taki park),Çamlık Parkı (Çamlık’taki park), merhum Erol Karayaz (Fethiye Mahallesi’ndeki park), Şehit Polis Fethi Sekin’in (Tapu Kadastro sitesi yanında) isimleri verilen dört yaşam alanı törenle hizmete açıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından yapılan açılışa Belediye Başkan Yardımcıları Gökay Bacan, Ahmet Erkal, belediye meclis üyeleri ve daire amirlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. VATANDAŞLARDAN, YAŞAM ALANLARINA İYİ BAKMALARINI İSTEDİ

Belediye olarak son zamanlarda yaptıkları 6 parkın 4’ünün açılışını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Atatürk, ulusal egemenliğimizi çocuklara armağan etti. Dünyada tek bir ülke var çocuk bayramı kutlayan o da Türkiye Cumhuriyeti. Mustafa Kemal öyle büyük bir dehaymış ki işte çocuklarımıza bu özel günü, Parlamenter sistemin kuruluşunu, egemenliğimize kavuştuğumuz günü çocuklarımıza armağan etmiş, emanet etmiş. İnşallah bizler bunu yaşatmaya devam ettik. Şimdi gelecek çocuklarımız da ilelebet Türkiye Cumhuriyetini ayakta tutmaya devam edecek. Ne bu bayrak gidecek, ne bu meclis kapanacak, Cumhuriyet’imiz ilelebet devam edecektir. Tabii ki yolumuz Atatürk’ün yolu, tabii ki yolumuz çağdaşlık yolu. O yüzden hiç şüphemiz yok. Ayrıca bugün biliyorsunuz kandil. O da dinimizin en güzel günlerinden biri” diyerek vatandaşlardan yapılan yaşam alanlarına iyi bakmalarını rica etti.

“ATATÜRK’ÜN İLKELERİYLE BU GÖREVLERİ YAPTIM”

Ayvalık’ın sevilen isimlerinden Belediye Bandosunun 59 yıllık şefi Ergün Tekincan’ın adı verilen park açılışında ise Belediye Başkanı, “Bugün Ayvalık’ta dört tane park, yaşam alanı bitirdik açıyoruz. Benim en heyecanlandığım, en duygulandığım yer bu park. Çünkü Ergün Bey, Ergün abimiz, babamızı çok ufak yaşlardan beri tanırım, saygı duyarım. Ayvalık’ı her alanda yaşamış, Ayvalık’ı yaşatmış ve yaşatmaya devam eden bir babamız. Kendisini anlatmaya kalksam uzun sürecek ama çok genç yaşlardan beri spora başlamış, Ayvalık’ın ilk gazetecilerinden. Ayvalık Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünü yaparken 6 bin kişiyi evlendirmiş birisi. Ayvalık gücüne çok hizmet veren biri. Her zaman Ayvalık’a çeşitli kollarda hizmet vermiş birisi. 1953’te bandonun başındaydı, Sene 2017 Ergün Baba yine bandonun başında, bir tarih. Her bayramda aslan gibi çıkıyor ekibiyle birlikte bize nostaljiyi yaşatıyor. 23 Nisan bizim için çok önemli bir bayram. Egemenlik bayramımız, Çocuk Bayramımız. Mustafa Kemal Atatürk, bize bağımsızlığımız kazandıran, bize her şeyi öğreten insan. Çocuklarımıza armağan ettiği bayram. Başka ülkede çocuk bayramı yok. İşte hayatı boyunca Atatürk’ün izini yürümüş Ergün Babamızın adını parka verdik. Ona daha büyük şeyler layıktı ama onu çok seviyoruz. Ne mutlu ona” dedi. Ergün Tekincan, ” Çok sevdiğimi Ayvalıklılar, ben şu anda öncelikle sayın başkanımın benimle ilgili anlatmış olduğu çalışmalarımı ben anlatmış olsam iki gün sürer. Ben neden çalıştım, neden bu kadar hizmet verdim biliyor musunuz?  Ben 29 Mayıs 1936 da dünyaya merhaba dedim. O zaman Atatürk vardı, ben Atatürk’ün ilkeleriyle bu görevleri yaptım” dedi.

“BU PARK MERKEZ NOKTA OLACAK”

Şehit Polis Fethi Sekin’in adı verilen park açılışında Sekin ailesiyle telefonda konuşan Belediye Başkanı, “ Sizin kahraman evladınızın adı verilen parkın açılışındayız. Ne mutlu böyle bir kahraman evladınız var adı Ayvalık’ta da parkımız da yaşayacak” dedi. Başkan Gençer, “İzmir’de yaşanan terör olayında Fethi Sekin Polisimiz kahramanca, Türk polisine yakışır şekilde bir büyük faciayı önledi. Orada yaptığı kahramanlık anısına biz de Ayvalık Belediye Meclisinin oy birliği ile ismini bu parka verdik. Ailesini de davet ettik ama bugün birkaç yerde yapılacak törenlerde Ankara’da, İzmir’de olacaklarını belirtip hepinize selam söylediler. Biz de Emniyet müdürümüz ve sizlerle birlikte parkımızı açıyoruz. Tabii açtıktan sonra parkı Armutçuğa, mahalleliye, burada oturanlara emanet ediyoruz. Artık bakımını da mahalle sakinleri yapacak. Biz buradan ayrılmayacağız. Eksikleri tamamlayacağız.  Buraya doğru iğdeli plajı sahil yolu ile ulaşabilecek yürüyüş ve bisiklet yolu ile aynı şekilde köprü ve parkımıza bir yolla bağlayacağız. Ahşap iskele yapacağız bir daha ki sene. Buradan çıkan bir vatandaşımız arkada, önde otursun, sahilden bu tarafa gidip oradaki parkla buluşacak ya da bisikletle gençlerimiz, çocuklarımız bu yolda hareket edebilecek.  Bu park merkez nokta olacak, projemiz o. Seneye iskele ve buradan Yunus Emre Parkına ve İğdeli Plaja yürüyüş yolları yapacağız. Daha kullanışlı olacak, herkese daha iyi hizmet etmiş olacak. Bunun da buradan sözünü vermiş olayım” dedi.  Ayvalık Belediye Bandosu açılışlar sırasında mini konser verdi.