AYVALIK’TA HALK OYLAMASI DEVAM EDİYOR

Nilgün KAYA

Yeni Anayasa değişikliğine yönelik halk oylamasında, Ayvalık’ta kurulan 153 sandıkta 53 bin 772 kişinin oy kullanması bekleniyor.

Ayvalık’ta halk oylaması, 49 il de olduğu gibi saat 08.00’de başladı. Ayvalık’ta yaşayan seçmenler, erken saatlerden itibaren sandık başına gitti.

76 YAŞINDAKİ FELÇLİ VATANDAŞ, TEKERLEKLİ SANDALYE İLE OY KULLANMAYA GELDİ

Ayvalık Hayrettin Paşa Mahallesinde yaşayan 76 yaşındaki felçli Halil Çamur, eşi ve kızının yardımıyla tekerlekli sandalyede oy kullanmaya geldi. Oy vermenin vatandaşlık görevi olduğunu belirten kızı Fahriye Çamur, “Bugün görevimizi yapmaya geldik. Bizim için önemliydi. İnşallah ülkemiz için hayırlı olsun” dedi. Ayvalık Devlet Hastanesi personeli de Hasta Nakil ambulansı ile hastanede yatan 27 hasta ve evde sağlık hizmeti alan 33 hastanın oy kullanabilmesi için gün boyu görev yaptı.

Oy kullanmak için ilk gelenler, sandık başında yapılan kontrollerin ardından evet ya da hayır yazılı oy pusulasına ‘tercih’ mührü basarak şeffaf sandıklarda oy kullandı. Ayvalık İlçe Seçim Kurulu verilerine göre 1’i Cezaevinde olmak üzere ilçe genelinde toplam 152 sandık kuruldu. Bu sandıklarda toplam 53 bin 772 kişi oy kullanacağı açıklandı.