EĞİTİM-İŞ AYVALIK TEMSİLCİLİĞİ YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ

Nilgün KAYA

Eğitim-İş Sendikası Ayvalık İlçe Temsilciliği 5. Olağan Genel Kurulu, 8 Nisan Cumartesi günü İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Eğitim-İş Sendikası Ayvalık İlçe Temsilciliği yönetim kurulu ve üyelerinin yanı sıra Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Vatan Partisi İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak, Altınova eski Belediye Başkanı Asım Sürer, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Üzgeç, ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer’in de katıldığı Olağan Genel Kurul saat 14.00’te başladı. Divan Başkanlığına ADD Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Katip üyeliklere Eğitim-İş Sendika temsilcileri Mehmet Eraslan ve Halil Sami Aktaş seçildi.  Genel Kurul, konuk olarak katılan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Vatan Partisi İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak, ÇYDD şube Başkanı Nuray Özer ve Eğitim-İş temsilciliğinden Yurdaer Altınöz’ün konuşmalarıyla devam etti.  

“CUMHURİYETİMİZE, BÜTÜNLÜĞÜMÜZE, ULUSAL BAĞIMSIZLIĞIMIZA SALDIRILAR ARTMIŞTIR”

2014 yılında göreve gelen ve birlikte görev yaptığı ekibi ile destek verenlere teşekkür eden Eğitim-İş Ayvalık Temsilcilik Başkanı Didem Eraslan konuşmasında, “AKP diktası ile daha da zorlaşan mücadele yolundan asla geri dönmedik. Gerek eylemsel gerekse hukuksal mücadeleyi ekip olarak yürüttük. İçerisinden geçtiğimiz bu dönemde emeğimize, mesleğimize, laik, demokratik Cumhuriyetimize, ulusal bağımsızlığımıza, bütünlüğümüze ve geleceğimize yönelik saldırılar daha da artmıştır. Cumhuriyetimiz bugün daha ciddi bir tehditle karşı karşıyadır. 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda getirilmek istenen bir Anayasa değişikliğinin ötesinde parlamenter sistemin ve BlueHost优惠码 Cumhuriyet’in kazanımlarının oylanması olacaktır bu Anayasa değişikliği onaylandığı takdirde ülkemiz emperyalizm için dikensiz bir gül bahçesi haline getirilecek, meclisin onayı olmadan tek bir kişinin karar verebileceği bir sürecin önü açılacaktır. Bu nedenle biz Eğitim-İş ve Birleşik Kamu İş olarak, ‘tek adamlığa hayır’ diyoruz” dedi. Konuşmanın ardından yapılan seçimde, Eğitim-İş Sendikası Ayvalık Temsilciği Yönetim Kuruluna Bayram Taşdemir, Nahil Filiz, Halil Sami Aktaş, Didem Coşkun, Halil Cengiz, Sultan Soydemir, Canay Çam seçilirken yedek üyeler; Salim Metin, Cem Kökavcı, Yurdaer Altınöz, Özgür Demir, Fehmi Akırmak, Tahir Kılıç ve Didem Eraslan olarak belirlendi.