AYVALIK DENİZ HUDUT KAPISINDA İLK OYLAR VERİLMEYE BAŞLADI

Nilgün  KAYA

16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı sistemi ve Anayasa Değişikliğine ilişkin halk oylaması için yurt dışında yaşayan seçmenler bugün sandık başına gitmeye başladı. Ayvalık Deniz Hudut Kapısında da halk oylaması için oylar kullanıldı.

16 Nisan’da yapılacak halk oylaması için ilk oylar, yurt dışında yaşayan seçmenler tarafından kullanılmaya başlandı. Yurt dışındaki temsilciliklerde ve diğer gümrük kapılarında olduğu gibi Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’nda da oy verme işlemi saat 08:00 de başladı.

“ÜLKEMİZE HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”

Deniz Hudut Kapısında kurulan 1 No’lu sandıkta sabah saat 11.00’e kadar 7 vatandaş oyunu kullandı. İlçe Seçim Kurulu temsilcileri Berkan Küçükceylan ve Ebubekir Topaloğlu’na parti görevlileri Güler Dündar ve Müesser Türümen eşlik etti. İlk oy kullananlardan 61 yaşındaki Sebahattin Kara, “45 seneden beri Almanya’da yaşıyorum. Hem tatil hem de oy kullanmak için geldim. Vatandaşlık borcumuz. Şu an da vatandaşlık görevimi yapmış bulunuyorum. Vatana millete hayırlı olsun” diye konuştu. Münire Kara, “Allah hayırlısını versin Türkiye’mize, hayırlı uğurlu olsun ülkemize” dedi. Gümrük kapılarında saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi, 16 Nisan saat 17.00’ye kadar 24 saat süreyle devam edecek.