GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARINA SGK’DAN DESTEK ZİYARETİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan gazi ve şehit ailelerini ziyaret eden Sosyal Güvenlik Kurumu Ayvalık Müdürlüğü, ‘Unutulduğumuzda ölüyoruz’ diyen gazi ve şehit yakınlarının halini hatırını sorarken sorunlarını da rapor haline getiriyor. SGK’ya ziyaretlerinde İlçedeki Gazi Vakfı temsilcileri de eşlik ediyor.

İlçedeki gaziler ve şehit ailelerine yönelik ziyaretlerini Şubat ayının son haftası Altınova Mahallesi ile başlatan Sosyal Güvenlik Kurumu Ayvalık Müdürlüğü, Küçükköy Mahallesi ve ilçe merkezinin ardından Bağyüzü ve Hacıveliler Kırsal Mahallelerinde yaşayan gazileri ziyaret etti. Ziyarette SGK Ayvalık Müdürü Mehmet Özkaya ve SGK Personeli Davut Nalbant’a, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Temsilciliği Başkanı Hüseyin Köksal, İkinci başkan Metin Arınç, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kıranoğlu, Mehmet Evren, Mehmet Gümüşgül, Mehmet Emin Diker eşlik etti.

“TOPLUMDA FARKINDALIK YARATMAK, VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI TESPİT ETMEK İSTİYORUZ”

Ziyarete, Bağyüzü Kırsal Mahallesi’nde yaşayan 90 yaşındaki Kore Gazisi Hüseyin Veran ile başlandı, Hacıveliler Kırsal Mahallesi’nde yaşayan Kıbrıs Gazisi Arif Ulaş ile devam edildi. Gelir durumları, ikamet bilgileri, talepleri ve düşüncelerini içeren raporlar hazırlanırken gazilerle sohbet eden SGK Müdürü Mehmet Özkaya ve Hüseyin Köksal başkanlığındaki gazi vakfı temsilcileri, ziyaretleri sürdüreceklerini belirtti. Gazilere birer çiçek hediye eden Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Ayvalık Şube Müdürü Mehmet Özkaya, “Bakanımızın talimatı il şehit, gazi yakınları, engelli yakınları ve toplumun değişik kesimlerini ziyaret ediyoruz. Romenler, Çerkezler olsun. Farklı kesimlere ulaşmaya çalışıyoruz. Amacımız toplumda bir farkındalık yaratmak, kurumun kamuoyundaki imajını geliştirmek, olumlu intiba bırakmak. Ziyaret ettiğimiz yerlerdeki sorunları bir rapor haline getirerek üst makamlara ileteceğiz” dedi. Özkaya, “Türk Milletinin güzel bir özelliği. Talepte bulunmuyor, çekiniyorlar. Bir selam, hatırlanmayı bekliyorlar. Bu ziyaretlerle bir iletişim mekanizması kuruluyor” dedi.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Temsilciliği Başkanı Hüseyin Köksal, “Ayvalık’ta 53 gazi ve 17 şehit ailesi kayıtlı şubemize. Bakanlık yetkilileri ile birlikte bu vatandaşlarımızın durum tespiti, sağlıkları, sosyal durumları, diğer sorunlarını çözebilmek adına ortaklaşa bir ziyaret programı hazırladık. Haftanın belirli günlerinde, gazilerimiz ve şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Yardıma ihtiyaç olduğu durumlarda bakımları sağlanıyor. 86 yaş ve üzerinde 5 Kore gazimiz var. Sağlık yönünden mağdur durumda olanlar var. Bunlar program dâhilinde kontrol ediliyor ve ihtiyaçları gideriliyor. Sıkıntılar şu yönde; fatura edilen sağlık malzemeleri bazen kurumlarca zorluk çıkartılarak zaman zaman ödenmeyebiliyor.  Sorunlar tespit ediliyor bu ziyaretlerde çözüm için adım atılıyor” dedi.

“MAĞDUR OLUYORUZ VE İNCİNİYORUZ”

Gaziler ve Şehit ailelerinin en önemli sorunlarının başında ulaşım konusu, toplu taşıma araçlarında kendilerine devlet tarafından verilen ‘gazi’ kartını gösterdiklerinde ‘beleşçi’ denilmesi geldiğini belirten Hüseyin Köksal, “Mağdur oluyoruz ve inciniyoruz. Bu sorunun çözümlenmesini ve daha özneli davranılmasını bekliyoruz” dedi.