AYVALIK’IN NOSTALJİK TROMPETÇİSİ

Nilgün KAYA

Emekli Bando Astsubayı Murat Kantar, akşam saatlerinde Ayvalık-Cunda Vapur İskelesinde gündüz ise Ayvalık sahilinde yaptığı provalarla hem doğada müzik yapmanın keyfini yaşıyor hem de Ayvalıklılara trompetle nostaljik bir müzik dinletisi sunuyor. Kanundan trompete farklı müzik aletlerini başarıyla çalabilen Kantar, gençleri müziğe yönlendirmek ve bir orkestra kurmak istiyor.

Ayvalıklılar bir süredir, akşam saatlerinde Cunda iskelesinde, gündüz ise sahil bandından geçerken trompetle çalınan ezgilere kulak misafiri oluyor. Kimi durup müzik bitene kadar dinliyor, fotoğraf ve video çekiyor, kimi alkışlarla eşlik ediyor. İskeleyi ve sahil bandını provaları için mesken edinen gizemli müzisyen ise Emekli Bando Astsubayı Murat Kantar, doğada müzik yapmanın keyfini yaşıyor.

Ankara Askeri Mızıka Okulu’ndan 1981 yılında mezun olduktan sonra müzikten hiç kopmayan Kantar, Bodrum’un ardından Ören’e yerleşmiş. Ören’de bir çalışma grubu olan ve gençlere müzik aleti çalma eğitimleri veren Kantar’ın arabası da akordeon, kanun ve trompet ile müzik aleti dolabına dönüşmüş. Cunda İskelesinde ve sahilde zaman zaman 2 saate yakın konser veren Murat Kantar, yaşamını müzik dolu bir şekilde sürdürüyor.

KONSER BEĞENİ TOPLUYOR

Şaşırtıcı gelen bu konserler vatandaşların beğenisini topluyor. Cunda İskelesinin gizemli Trompetçisi ilan edilen Murat Kantar, “Trompet benim ilk ve son aşkım.77 senesinden beri trompet çalıyorum. Bodrum sahillerinde nostalji müziği lanse ettim. Arabeski kaldırdım. Cunda İskelesine güzel havalarda geliyorum. Tabiat, doğa aşığıyım. Güzel hava gördüm mü kapalı mekanı bırakıp, doğada çalarım. Kapalı yerlerde uğultu ve gürültü oluyor. 40-50 parça var repertuarımda, ezberden onları çalıyorum.  En büyük seyircim martılar. İlham veren de dalgalar. Ören’de deniz kızı taşının üzerinde çalışıyorum. Rakı şişem Trompetim, ağızlığım bardağım, mezemde nostaljik şarkılar, müzik te tüm duygularım.  Ben sevgimi, duygularımı müziğe verdim. Okullarda trompet takımı kurdum. Ders veriyorum. Belediye Bandosu kurmak istiyorum. Her şey para demek değil. Ben bugün varım, yarın yokum.  En rahatsız olduğum şey, müzik çalınırken konuşulması, dinlenmemesi. Bir de para verenlerden hoşlanmıyorum. Ben sanatımı satmıyorum ki” diyor. Ayvalık’ın gizemli trompetçisi bir süredir Şef Saim Gümüş yönetimindeki Ayvalık TSM Korosuna eşlik ediyor.