ATA’NIN YOLU YAPILIYOR

Nilgün KAYA

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 13 Nisan 1934’te Ayvalık’ı ziyaretinde geçtiği yolda onarım ve düzenleme çalışmaları başlatıldı. Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün 40 personeli, güzergâhın 13 Nisan’da düzenlenecek törene yetiştirilmesi için görev başında.

83 yıl önce yurt gezileri kapsamında Ayvalık’a uğrayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kentte geçtiği güzergâh üzerindeki Hamdibey Mahallesi 13 Nisan Caddesinde taş döşeme çalışmaları devam ediyor. Mart ayının ortasında başlanan çalışmalar kapsamında, 6 metre genişlikteki yolun 785 metrelik bölümünde granit zar taşı döşeme işi yapılacak. 

Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, toplamda 4 bin 500- 5 bin metre karelik taş döşeme işi ve 2 bin metre karelik kaldırım çalışmasının maliyetinin 500 bin lirayı bulacağını ve yolun 13 Nisan tarihine yetiştirileceği belirtildi.

Ayvalık Protokolü, belediye bandosu ve vatandaşlar eşliğinde her yıl 13 Nisan sabahı, Karayolları 29. Şube Şefliği önünde toplanarak bu güzergâhtan geçerek Cumhuriyet Meydanına gelerek temsili olarak Atatürk’ün Ayvalık’a gelişini canlandırmış oluyor.