ROMAN VEKİL PURÇU, AYVALIK’TA ROMANLARLA GÖRÜŞTÜ

Nilgün KAYA

CHP’nin Roman milletvekili Özcan Purçu, Ayvalık’ta yaşayan Romanlarla buluştu.  Hamdibey Mahallesi’ne giderek Roman vatandaşların yaşadıkları yerde inceleme yapan vekil Purçu’ya, ‘Dilenmek değil iş istiyoruz’ talebini ileten Roman vatandaşların anlattığı bir diğer sıkıntı da ulaşım konusu oldu.

Ayvalık’ta ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasına gelen ardından Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret eden CHP İzmir milletvekili Özcan Purçu, 23 Mart Perşembe günü saat 14.00 civarında Hamdibey Mahallesine geldi. CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, partililerin ve Hamdibey Mahalle Muhtarı Güngör Kantaş’ın da katıldığı ziyarette, mahalledeki halı saha yanındaki kahvede halkla buluşan Vekil Purçu, Ayvalık’ta yaşayan Roman vatandaşlara, Romanca ‘Merhaba, Nasılsınız?’ diye sordu.

“DİLENCİ OLMAKTAN BIKTIK”

Vatandaşların dertlerini öğrenmek isteyen vekil Purçu’ya, Nursel Çanakoğlu adlı vatandaş,  ‘Biz ev istiyoruz. Bıktık artık gecekondulardan. İstiyorum çocuk odam, banyom, tuvaletim olsun ama olmuyor. Sonra şiddetli geçimsizlik oluyor, çocuklarımızın psikolojisi bozuluyor. Çocuklarımızı devletimiz okutuyor ama imkânlarımız yok. Çalışamıyoruz, iş sahamız yok. Devamlı belediyemize, kaymakamlığımıza gidiyoruz.  Dilenci olduk, artık dilenmek istemiyoruz. Bizlere iş sahası versinler çalışalım. Biz karı koca çalışırsak çocuklarımız güzel yerlere gelir. Dilenci olmaktan bıktık” dedi. Bir vatandaşın daha ev konusunda mahalle olarak sıkıntı yaşadıklarını söylemesi üzerine Vekil Purçu, “Bu sorun için sahada mevcut durumu tespit etmemiz gerekiyor. Muhtarımız dedi ki 3 bin civarında insan yaşadığını söyledi. Aşağı yukarı 700 hane var. Tam bilmiyoruz. Önce sahadaki tespiti ve analiz yapmak lazım. Kaç aile var, durumları nedir, hangi arazi üzerinde ev yapmış, mevcut yer kimindir? Bunları tespit etmek lazım. Sonra da bakanlıktan bütçe çıkartılarak acilen burada konut inşası yapılabilir” dedi. 16 Nisan’da yapılacak referandum için, görüşlerini belirten Purçu, umutlu olduklarını ifade etti. Daha sonra mahallede gezen vekil Purçu, anlatılan sorunları yerinde inceledi.