HALK OZANI ÂŞIK VEYSEL’E SAZLI, SÖZLÜ ANMA

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’nun ölümünün 44. yılı nedeniyle bir anma programı düzenlendi. Âşık Veysel’in sevilen türkü ve şiirlerinden seçilen eserlerin seslendirildiği etkinliği yaklaşık 150 kişi izledi.

Ayvalık Müzik Derneği, Ayvalık Sanat Fabrikası ve Belediye işbirliğinde hazırlanan program, 21 Mart akşamı saat 21.00’de başladı. Ayvalık Sanat Fabrikası’ndaki ücretsiz etkinlikte ‘Dostlar seni unutur mu?’ diyerek Âşık Veysel’i saygıyla andıklarını ifade eden ekip, büyük ozanı saz ve sözle andı.

Divan Bağlamada Can Çinte, Çöğür Bağlamada Umut Sönmez, Klasik Gitarda Hüsamettin Türkan, Ritim Sazda Aydın Dülgeroğlu’nun yer aldığı programda Yıldırım Yanılmaz şiirleri okudu. Mustafa Dinç’in video-efekt çalışmasını, Bülent Çevik’in ışık çalışmasını üstlendiği gecede, ‘Aşık Veysel’i görmesek de onun şiirleriyle, türküleriyle büyüdük. Onu çok sevdik ve özlüyoruz’ mesajı verildi. Âşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, ‘Gelmez Yola Gidiyorum’, ‘Yastadır Ey Deli Gönül’, ‘Seherde Ağlayan Bülbül’, ‘Benim Sadık Yârim Kara Topraktır’, ‘Güzelliğin On Para Etmez’, ‘Yüce Dağ Başında’, ‘Çiğdem Der ki Ben Alayım’, ‘Anlatmam Derdimi Dertsiz’, ‘Bir Ulu Ağaçtan Bir Yaprak Düşse’, ‘Mecnun Gibi Dolaşırım’, ‘Ben Giderim Adım Kalır’ gibi birçok türkü ve şiirleri seslendirildi.