AYVALIK NEVRUZU, FİDAN DİKEREK KUTLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta Nevruz kutlaması, Ormancılık Haftası ile birleştirildi. Kutlama kapsamında ilçe genelinde 1785 fidanın toprakla buluşturulacağı öğrenildi. 21 Mart günü İlçe Orman İşletme Şefliği 285, Belediye ise 200 fidan dikti.

Ayvalık 2017 yılı Nevruz kutlaması fidan dikerek yapıldı. Nevruz ile 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Ormancılık haftası birleştirildi. Nevruz kutlaması kapsamındaki tek program ise ağaç dikimi ve fidan dağıtımı oldu.

Saat 10.00’da Kipa Kavşağında başlayan fidan dikimi kapsamında Ayvalık Belediyesi ¨tarafından dağıtılan 200 fidan, aralarında Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özay Dörttepe, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, daire amirleri, okul müdürleri, öğrencilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tarafından Kipa arkasında hazırlanan alana dikildi. HASTANE BAHÇESİ AĞAÇLANDIRILDI

Daha sonra ilçe protokolü ve beraberindekiler Ayvalık Devlet Hastanesine geçti. Burada, Ayvalık Orman İşletme Şefliği Müdürlüğüne vekalet eden Burhaniye Orman İşletme Şefi Ekrem Türk, Orman Muhafaza Memurları Sabri Acar, Kemal Güzel ve Orman İşletme Şefliği’nden Kubilay Akyüz’ün de aralarında bulunduğu personel tarafından dağıtılan 285 adet fidan dikildi. Protokolün ardından hastane personeli de öğle molasında fidan dikimine devam etti. Ayvalık Orman İşletme Şefliği, defne, fıstık çamı, lale ağacı, mavi ladin, erik, selvi ve ıhlamur fidelerini kurum amirleri ve temsilcilerine dağıttı. İlçede toplamda 1300 adet fidanın okullar ve kurumlara dağıtılacağı, 21 Mart günü yapılan dikimlerle birlikte toprakla buluşan fidan sayısının 1785 olacağı öğrenildi.