LİSE ÖĞRENCİLERİNE ‘NUTUK’ HEDİYESİ

Nilgün  KAYA

Ayvalık’ta uygulanan ‘Kitaptan Kanatlar’ başlıklı kitap okuma kampanyasına katılan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Atatürk Anadolu Lisesi’nde birlikte kitap okumadan önce Atatürk’ün ‘Nutuk’ adlı eserini hediye etti. Gençlere ideallerini soran Başkan Gençer, önemli bölümü Ayvalık dışına gitmek istediğini açıklayan öğrencilere, “Türkiye’nin yaş ortalaması 30.5, Ayvalık’ın ise 40. Kentimiz yaşlanıyor. Gitmeyin, sizler bizlerin temsilcisi olacaksınız” dedi.

Merkezi idare, kamu kurum kuruluş ve demokratik kitle örgütleri ile birlikte Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı kitap okuma kampanyasına destek veren Belediye Başkanı Rahmi Gençer, öğrencilerle birlikte kitap okumaya devam ediyor.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE KİTAP OKUMADAN ÖNCE SORUNLARINI SORDU

Kitaptan Kanatlar Projesi kapsamında Akçapınar ve Çakmak okullarına giden Başkan Gençer’in ilçedeki üçüncü durağı Ayvalık Atatürk Anadolu Lisesi oldu. Belediye başkanı, 17 Mart Cuma günü okula giderek Fen bölümü öğrencileri ile birlikte 20 dakika kitap okudu. Okumaya başlamadan önce öğrencilere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk adlı eserini hediye eden belediye başkanı ideallerini sorduğu öğrencilere, bir fırsat yaratıp ‘iş terbiyesi’ almaları halinde iş yaşamlarının daha rahat geçeceği tavsiyesinde bulundu. Ayvalık’a 3 katlı, içinde sinema salonunun da bulunacağı bir gençlik merkezi planladığını açıklayan belediye başkanı, “İşiniz zor. Yaz-kış çalışıyorsunuz. Tek hedefiniz üniversite ve bu önemli bir hedef. Ufkunuzun güzel olduğunu düşünüyorum” dedi. Ayvalık dışında yaşamak isteyen olup olmadığını soran belediye başkanı, parmakların çoğunun kalkması üzerine de, “Ne, rezil olduk. Biliyorum kentimizin iş imkânı zayıf, sosyal imkanlar da az ama hepinizin gitmesini istemem. Ailelerinizin yanında kalmanızı isterim. Kentimiz yaşlanıyor. Türkiye’de yaş ortalaması 30.5 ama Ayvalık’ta 40. Gitmeyin, sizler bizlerin temsilcisi olacaksınız” dedi.