İTFAİYEDEN REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE YANGIN ÖNLEME EĞİTİMİ

Nilgün KAYA

Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, özel bir rehabilitasyon merkezindeki öğrenci, öğretmen ve ailelere yangın önleme eğitimi verdi.

Ayvalık Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giden Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, yangın önleme ve olası yangın olaylarında neler yapılacağı konusunda bilgi verdi. İlçedeki 16 okulda yangın önleme konusunda uygulamalı eğitim programı yapan İtfaiye, Rehabilitasyon merkezinde kalan öğrencilere İtfaiyecilerin görevlerini anlatan resimli kitaplar ve balon hediye ederek, yangın olayı yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsetti.

“YANGINI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞARAK ZAMAN KAYBETMEDEN İTFAİYEYİ ARAYIN”

Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çocuklara yangına neden olabilecek unsurlardan uzak durmalarını öğütleyen Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Ahmet Yalvaç, “Vatandaşlarımızdan yangın çıktığı durumlarda söndürme ile zaman kaybetmeden İtfaiyeye haber vermelerini, bu süreçte yangın alanını oksijenin az olması için kapalı tutmalarını istiyoruz. İlçedeki okullarımızda verdiğimiz uygulamalı eğitimi bu kez Özel Rehabilitasyon merkezinde verdik. Çünkü biliyoruz ki bireylerden başlayıp çoğunluğa ulaşabiliriz” dedi.