AYVALIK SYDV, 3 AİLE VE 4 VATANDAŞI EV SAHİBİ YAPTI

Nilgün KAYA

Ayvalık Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahibi ve 3 aile ve biri engelli 4 vatandaş için ev yaptı. Kaymakam Namık Kemal Nazlı ve SYDV mütevelli heyeti,  yapım aşamasını yerinde inceledikleri evlerin tesliminde vatandaşların sevincine de ortak oldu.

Müdür Mukaddes Gündoğan yönetiminde hizmete devam eden Ayvalık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardıma devam ediyor. Sağlıktan eğitime, kömürden gıdaya yardım sunan vakıf, Ayvalık ilçe merkezi, Bulutçeşme, Kırcalar, Akçapınar Çamoba ve Kırcalar Kırsal Mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi 3 aile ve 4 vatandaşın barınma ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılayabilmesi için 2 şer yıl arayla 3 yıllık süreçte ev yaptı.

AĞAÇTAN PREFABRİK EV YAPILDI, YENİ EŞYALAR ALINDI

2012 yılında Kazımpaşa Mahallesinde bir vatandaşa yeni ev yapan SYDV, 2014 yılında, Vakıftan 3 ayda bir maaş alan 82 yaşındaki Mustafa Andık ve eşi Şadiye Andık için Akçapınar kırsal Mahallesinde ağaçtan prefabrik ev yaptırdı. İki odalı, mutfak ve banyosu bulunan evin elektrik ve su tesisatı da döşendi. Büyük bölümü yıkılmış, eski köy evinde yaşayan Andık çiftine yapılan eve çift kişilik bazalı yatak, kuzine soba, çekyat, halı gibi eşyalar alınıp yerleştirildi.

20 bin 410 lira maliyetli çalışmanın ardından Çamoba kırsal Mahallesinde yanız yaşayan 52 yaşındaki Ahmet Köseoğlu’nun da mahallede derme çatma bir yerde yaşamaya çalıştığını öğrenen Kaymakam Nazlı ve Vakıf Mütevelli heyeti, vatandaşa yardım eli uzattı. Akçapınar kırsal Mahallesinde Andık çiftine yapılan prefabrik evin aynısı Çamoba kırsal Mahallesinde Köseoğlu için yapıldı. 18 bin 239 liraya mal olan eve, yeni eşyalar alındı. Bulutçeşme kırsal Mahallesi’nde çıkan yangında evi büyük ölçüde yanan 80 yaşındaki Hilmi Kırçıl için 18 bin 554 liraya yeni ev yaptırıldı. Hemen ardından yalnız yaşayan 78 yaşındaki Nazire Bozkurt için 13 bin 275 liraya prefabrik ev yapıldı. 2016 yılının Şubat ayında Kırcalar kırsal Mahallesi’nde 82 yaşındaki yatalak Mustafa Aşçı ve 78 yaşındaki eşi Nazmiye Aşçı’nın 2 odalı yıkık evi tamamen yenilendi. Yıkık evin hemen yanındaki bahçe içine 18 bin 290 liraya 2 odalı prefabrik ev yapıldı. 2016 yılında Kırcalar Mahallesin’de yaşayan 53 yaşındaki %45 engelli Osman Sakarya isimli ihtiyaç sahibi vatandaşa vakıf tarafından 12 Bin TL harcanarak yeni bir ev yapıldı. Daha önce oturulamayacak durumda, duvarlarında çatlaklar  olan ve çatısı akan evin yerine yapılan bir oda mutfak ve banyodan oluşan  tamamlanarak Osman Sakarya’ya teslim edildi.  SYDV Mütevelli Heyeti, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan gelen bu talepleri değerlendirdiklerini ve yardıma devam edileceğini bildirdi.