DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERLE ANILACAK

Nilgün KAYA

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ayvalık’ta açılış ve tiyatrodan konsere, çeşitli etkinliklerle hatırlanacak.

Ayvalık’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe yönelik ilk etkinlik CHP Ayvalık Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilecek. CHP Kadın Kollarının parti binasında saat 10.30’daki açıklamasının ardından saat 11.30’da Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ve açıklama yapacak. KASAİD temsilcileri açıklamanın ardından Bağyüzü Kırsal Mahallesine giderek buradaki el sanatları kursuna giden kadınları ziyaret edecek, Avukat ve hemşire üyeleri ile kadınların sorunlarını dinleyip, sorularını yanıtlayacak.

KADIN DANIŞMA EVİ  İLE RESİM VE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILACAK

Eski Vergi Dairesi karşısında bulunan Eski Cazım Nuri Erman Sağlık Ocağında altı aylık onarım ve düzenlemeyi tamamlayan Ayvalık Belediyesi, içerisinde Erken Doğmuşlar Konuk Evi, Özel Çocuklar Eğitim Merkezi ve yeni bir hizmet olan Kadın Danışma merkezini 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe hazırladı. Sosyal Hizmet Merkezinin açılışı saat 12.30’da yapılacak. AYKÜSAD tarafından organize edilen ‘Zeytinde kadın eli’ adlı fotoğraf ve resim sergisini, Orhan Peker Sanat Galerisinde saat 17.00’de açılacak.  Ayvalık 8 Mart Kadın Platformu Saat 17.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda dünya kadınlar günü nedeniyle açıklama yapacak.

AKŞAM; KONSER VE TİYATRO

8 Mart Akşamı Kadınlar Gününe yönelik ilk etkinlik, Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) tarafından organize edilen İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Beril El (soprano), Nazlı Alptekin (soprano), Şeniz Çimen (Soprano), Ebru Kaptan (mezzosoprano), Oğuz Çimen (Tenor) ve Tuğçe Özaytekin (piyano) katıldığı Şan Konseri. Ücretsiz konser, Ayvalık Sanat Fabrikası’nda saat 20.00’de başlayacak.  Kadınlar Gününe yönelik son etkinlik ise Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro olacak. Karınca yapıma ait bir kadın ve birçok hayat hikâyesinin anlatıldığı ‘Bir kaburga sancısı’ adlı tek kişilik oyun İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de izlenebilecek.