YENİ YIL SATRANÇ TURNUVASI BAŞLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık Yeni Yıl Satranç Turnuvası, 25- 26 Şubat 2017 tarihlerinde Ayvalık İsmet İnönü Kültür Merkezinde yapıldı.

25 Şubat Cumartesi günü saat 10.00’da başlayan turnuvaya, minikler kategorisinde 13, küçükler kategorisinde 44, yıldızlar ve gençler kategorisinde 52 sporcu olmak üzere lisanslı toplam 109 sporcu katıldı. Başhakemliğini Mehmet Ali Beşbudak’ın üstlendiği turnuvada İl hakemleri Zafer Yaşar ve Sami Akyüz’ün yanı sıra ilçe hakemi Nahil Filiz görev yaptı.

AÇILIŞ HAMLESİNİ KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI BİRLİKTE YAPTI

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özay Dörttepe, Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Belediye Meclis Üyesi Salman Kayran da turnuva açılışına katıldı. Turnuvanın Açılış Hamlesini Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer birlikte yaparken sporculara başarılar dilediler. Belediye Başkanı ayrıca yaşlı bakım evi binasının yıkılıp yeniden inşa edildiğinde orada kurulacak gençlik merkezinin bir salonunu satranç çalışmalarına tahsis edecekleri müjdesini verdi.

Ayvalık Satranç Spor Kulübü ve TSF Ayvalık İlçe Temsilciliği tarafından organize edilen, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ayvalık Belediyesinin destek verdiği geleneksel  ‘Ayvalık Yeni Yıl Satranç Turnuvası sonuçları Ulusal Kuvvet Derecesi-UKD hesaplamaları için TSF’ye gönderilecek. Minkler, Küçükler, Yıldızlar- Gençler olarak üç kategoride altı tur oynanan maçlar sonrasında düzenlenecek ödül töreninde, ilk beş sırayı alan sporculara ve en iyi kadın oyunculara madalyaları verilecek.