CHP AYVALIK DANIŞMA TOPLANTISINDA ‘REFERANDUMU’ ELE ALDI

Nilgün KAYA

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı Danışma Toplantısı Cumartesi günü Küçükköy Kültür Merkezi’nde yapıldı. Referandum öncesi değerlendirme yapılan toplantıda, Türkiye’nin gündeminin başkanlık sistemi değil, ekonomik sorunlar ve terör olduğuna dikkat çekildi.

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Toplantısına CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık İlçe Yönetimi ve partililer katıldı.‘Teröre hayır’, ‘Ekonomik Krize hayır’, ‘Ortak değerlerin tahribine Hayır’ denilen toplantıda, açılış konuşmasını yapan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, ülkenin durumunun endişe verici olduğunu söyleyerek” Bir taraftan bölgesel bir iç savaşın eşiğinde, hatta içindeyken diğer taraftan komşularla sıfır problem sloganıyla iktidar olan AKP, ‘bölge lideri olacağım’ diyerek, komşularımızla aramızda düşmanlık tohumları ekmiş, ülkemizi gittikçe yalnızlaştıran bir politika sürecini devam ettirmektedir.İşte bu durumdaki ülkemizde tekrar iç ve dış barışı sağlamak biz Cumhuriyet Halk partililere düşmektedir. Bu da ancak Atamızın ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesine sarılarak, doğru tahlil ve teşhislerle gerçekleştirilebilecektir” dedi. Toker, 2016 yılı içinde ilçe başkanlığı olarak yaptıkları faaliyetler hakkında da bilgi verdi. İl Başkanı Ender Biçki, referandum öncesi il geneli ve ilçelerde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“ÜLKEDE İŞLER İYİ GİTMİYOR”

Başkanlık sisteminin Türkiye’nin gündemi olmadığını ve ülkenin öncelikli başka sorunları olduğuna değinen  CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Paramparça olmuş bir devlet bir ülke. İçerde ve dışarıda ülkeyi uçuruma sürükleyen bir iktidar. Onun başında olan bir diktatörle ülke idare ediliyor. Ülke gündeminde birçok sorun olmasına rağmen, terör, işsizlik, yoksulluk olmasına rağmen ülkenin sorunu olmayan, hiçbirimizin talebi olmayan tek adam sistemi gündeme getirildi. CHP Grubu olarak buna karşı elimden geleni yaptı. Onlara kalsa bu 18 maddeyi mecliste bir gün de geçireceklerdi. Yangından mal kaçırır gibi hareket ediyorlar. Kamuoyu bu konuyu tartışmadan, kamuoyu bu konuda bilgilenmeden bir an önce bunu yasalaştırmaya çalışıyorlar.  Nedeni şu; ülkede işler iyi gitmiyor. Ekonomik kriz ülkenin her tarafında hissediliyor. İş yerleri kapatılıyor. Binlerce insan işten çıkarıldı, milyonlarca insan açlıkla karşı karşıya. Döviz borçlarını ödeyemeyen insanlar intihar ediyor. Asıl sorun bu ekonomiyi düzeltmektir. Geçmişte bir teröre örgütü vardı şimdi 4-5 terör örgütü oldu. Türkiye’nin tek adam diktatörlüğüne ihtiyacı yok. Diktatörler birbirinden farklı değil.  İnsanları mağdur eden diktatörler ya intihar ettiler ya da ülkeden kaçtılar. Ülkemizde demokrasi olsa Tayyip Erdoğan’ın yeri gerçekten kaçak saray mı olur, bence cezaevi olur. Bir Cumhurbaşkanı ‘Terör örgütünün her istediğini yerine getirdik’ diyorsa bunun ceza kanununda bir karşılığı vardır.  Bir terör örgütü üyesi evinize geldi, yardım ettiniz, ceza yiyorsunuz. Koskoca ülkeyi bir terör örgütüne teslim eden Cumhurbaşkanı ve ekibi ceza yemeyecek mi? “ diye sordu.

Ayvalık’taki doğal sit alanlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden değerlendirmeye tabi tutularak koruma derecelerinin düşürüldüğüne değinen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer” Bu iktidarın doğaya, zeytin ağacına, çevreye bakış açısını hepimiz biliyoruz. Üçüncü derecenin içinde de büyük çaplı plan yapılabilir durumu var. Bu şu anlama geliyor Cundanın bütün sahilleri, koyları, güzellikleri içinde imar uygulaması yapılabilir. Bu planlarda ayrıca Hakkı bey Adası,Şeytan sofrası etekleri, Çamlık’ın üst tepeleri ve Ayvalık’taki çeşitli yerler, Gömeçten Ayvalık’a gelirken ilçe sınırının  yolun sağındaki,solundaki zeytin ağaçlarının koruması derecesi düşürülüyor. CHP Çalışmıyor diyorlar. Hayır CHP çok çalışıyor.Bu çalışmaların sonunda inşallah Hayırlara ulaşacağız.Türkiye’nin ve CHP’nin geleceği için el ele tutuşmak zorundayız. Hayır çıktığı takdirde Türkiye normalleşecek ”dedi.