LİSELİ AŞÇILAR, GASTRONOMİ FESTİVALİNDE AYVALIK LEZZETLERİYLE YARIŞTI

Nilgün KAYA

çerçevesinde yapılan Liseler arası yemek yarışmasına katılan Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, en iyi lise birincilik kupası ile birlikte toplam 8 ödül kazandı.

1 yıl aradan sonra ikinci kez festivale katılan Cunda MTAL Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, bireysel yarışmalarda balık, ana yemek ve makarna, ekip yarışmalarında ise Modern Türk Mutfağı ve En iyi Lise Kategorilerinde yarıştı.


Bu yarışma sonucunda; Balık kategorisinde Sefa Bozkurt ve Mehmet Özkan bronz madalya, ana yemek kategorisinde Cengizhan Kılıç bronz madalya, Ahmet Öztürk, Cengizhan Kılıç ve Buse Yörük’ün ekip olarak katıldıkları Modern Türk Mutfağı kategorisinde bronz madalya, Aslı Varil, Mehmet Özkan ve Sefa Bozkurt’un katıldığı en iyi lise kategorisinde gümüş madalya ile en iyi lise birincilik kupası kazandılar.  Toplam 8 ödül ile Ayvalık’a dönen ekip, Okul Müdürü Sadettin Sağit, Mutfak Dalı Şefi Hatice Ağa ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Nuran Şen yönetiminde ile birlikte Kaymakam Namık Kemal Nazlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ı ziyaret ederek başarı sevincini paylaştı.