ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN ÖRDEKLERİNİ ÇALDILAR

Nilgün KAYA

Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği öğrencilerinin Altınova’daki okul bahçelerinde baktıkları 5 ördek çalındı. Çocukların rehabilitasyonu için faydalanılan ördeklerin çalınmasına çok üzüldüklerini belirten Dernek Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, “Bizim üzüldüğümüz maddi kaybı değil, çocuklarımızla birlikte aldığımız ve birlikte baktığımız ördeklerle çocuklarımızın zaman geçirmesi önemliydi” dedi.

Ayvalık’ta Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED)  üyesi engelli öğrencilerin baktığı 5 ördek, geçtiğimiz Çarşamba günü çalındı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ördeklerin bulunduğu Altınova’da eski Belediye binasını altındaki okul bahçesinde dolaşan ördeklerin çalınması engelli öğrencileri üzdü.

“ÖRDEKLERİ SEVMEK, BESLEMEK ÇOCUKLARIMIZI ÇOK MUTLU EDİYORDU”

Çocukların sorumluluk alması ve hayvan sevgisini okulda da yaşaması için geçen yıl Mart ayında aldıklarını söyleyen BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, “Çocuklarımız,  çok sevdikleri ve sorumluluk alarak her gün besledikleri ördeklerin çalınmasına çok üzüldü. Ördekleri onlarla birlikte aldık, her gün birlikte besledik ve sevdik. Hatta havuz bile yaptık onlara. Ördeklerimiz yumurtlamaya başlamıştı. Çalınmadan önce bir kadını ördeklerin çevresinde görmüşler, yumurta aldığını söylemiş. sSonra öreklerimiz çalındı” dedi.