YAŞAMAK İÇİN EV ALDIĞI AYVALIK’TA TOPRAĞA VERİLDİ

Nilgün  KAYA

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek yakınlarında yerleşim biriminin üzerine düşen Türk Kargo uçağının Kaptan pilotu emekli Hava Pilot Kurmay Yarbay İbrahim Gürcan Dirmancı, yaşamak istediğini söyleyerek geçen yıl yazlık aldığı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde toprağa verildi.

Hong Kong’dan havalanan ve 16 Ocak’ta Kırgızistan’da inişe geçtiği sırada düşen Türk Kargo Uçağı mürettebatından emekli Hava Pilot Kurmay Yarbay İbrahim Gürcan Dirmancı’nın cenaze töreni Ayvalık 150 Evler Mahallesi’ndeki Şehitler Caminde yapıldı.

İlçe Garnizon Komutan vekili Fatih Özenalp, Belediye Başkan yardımcısı Gökay Bacan ile TSK İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi personelinin da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninde merhumun babası Mehmet Dirmancı,  eşi Gülsen Dirmancı ve oğlu Alponur Dirmancı taziyeleri kabul etti.

“YA GÖKYÜZÜNDE YA DENİZDE OLACAK. MAVİLİKLERE ÂŞIKTI”

Eşinin yaşadığı yer olan Bursa yerine ‘hep yaşamayı düşündüğü’ Ayvalık’ta gömülmek istediğini belirten Gülsen Dirmancı, geçen yıl Ayvalık’tan ev aldıklarını belirterek “Buraya âşık oldu. Toprağına, zeytin ağaçlarına, denizine. Gökyüzünde uçtuğu kadar denizin sonsuz maviliğine de âşıktı. O âşık olmak onu buraya çeken bir şey oldu ve tüm köklerini buraya taşımak istedi. Denize ve gökyüzüne âşık bir insandı. O mavilik onun hayatı ya gökyüzünde ya denizde olacak. Başka bir yeri tanımıyor. Bütün hayatı böyle geçti. İnanılmaz bir insan. Donanımlı bir insan. Hayatları profesyonel insanlar, Türkiye’de sayılı insanlardan. Bu devlete, bu ülkeye sahip çıkmış, ona sahip çıkmak için hayatını adayabilecek ve adamış bir insandı. O yıldız oldu gökte, ayı biz devam ettireceğiz” dedi.

Dirmancı’nın cenazesi, Şehitler Caminde kılınan ikindi namazının ardından Ayvalık Mezarlığında toprağa verildi.