“SORUNU ÇÖZMESİ GEREKEN HÜLYA DEĞİL, BELEDİYE”

Nilgün KAYA

Ayvalık Sakarya Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Sanatçı Hülya Avşar’ın doğup büyüdüğü ev,  14 Ocak Cumartesi günü meydana gelen sağanak yağışta su altında kaldı. Evin önündeki sokakta bulunan menfezin tıkanması sonucu biriken suların 9 yıldır her yağmurda eve girdiğini belirten Hülya Avşar’ın Teyzesi Hatice Kayserili, Ayvalık Belediyesine dilekçe vermeye gittiğinde, ‘Sen de buraya geliyorsan ayıp artık, Hülya Avşar size eşyalar alsın’ cümlesine içerlediğini belirterek, “Biz kimseden yardım beklemedik. Kaldı ki Hülya her zaman bize destek olmuştur. Sorunu çözmesi gereken Hülya değil, Belediye. Tekrar tekrar yaşadığımız sorunun çözümlenmesini istiyoruz” dedi.

Sanatçı Hülya Avşar’ın doğup büyüdüğü, 22 yıldır da Hülya Avşar’ın teyzesi Hatice Kayserili’nin 4 kişilik ailesiyle birlikte yaşadığı ev, 3 gün önce yaşanan sağanak yağışta su altında kaldı. Her yağmurda bu sıkıntıyı yaşadıklarını ve son yağışla eve giren sular nedeniyle kaloriferin yanı sıra çamaşır, bulaşık makinesi gibi elektrikli eşyaların kullanılamaz hale geldiğini, Ayvalık Belediyesi’nden kapının hemen sağ yanında girişi bulunan menfezdeki sorunu gidermelerini istemeye gittiğinde personelden, ‘Sen de buraya geliyorsan ayıp artık, Hülya Avşar size yeni eşyalar alsın,  evinizi dayayıp döşesin’ cümlesini de duyunca çok üzüldüğünü söyleyen Hatice Kayserili,  sorunun çözümlenmesini bekliyor.

Ayvalık Kaymakamlığı ile Balıkesir Valiliğine de dilekçe yazdıklarını belirten Avşar’ın Eniştesi Ufuk Kayserili, haklarını yargı yoluyla aramayı düşündüklerini söyledi. Ana yolun altından geçtiği için kişisel çabalarla yaptıramadıkları menfezin tıkalı ve bakımsız olması nedeniyle 9 senedir her yağmurda evi su bastığını ve defalarca dilekçe verdiklerini hatta son yağmurdan önce sabah saatlerinden itibaren belediye ekiplerine defalarca durumu anlatmaya çalıştığını söyleyen Ufuk Kayserili, “Durumu Ayvalık Belediyesine, Kaymakamlığa, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresine (BASKİ) bildirmemize rağmen yerinde inceleme ve menfezle ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştır. Evimizin önündeki menfez ana yol üzerinde. Bizim usta tutup yapabileceğimiz bir iş değildir. Öyle olsa şimdiye kadar aynı şeyleri yaşamaz bir çözümünü bulurduk. Kendi çabamızla menfezin girişinde çalışma yaptık, moloz dökülmüştü kaldırdık.  Hülya bu işleri yapmak zorunda değildir. Kızın bu işte günahı yok. Ne demek Hülya’dır yapsın, Ayvalık’ın her tarafı tıkandı Hülya mı yapsın? Biz görevi olanları göreve davet ediyoruz. Beceremiyorlarsa çeksin gitsinler” dedi.

“HÜLYA, BİZE BİRŞEY OLSA UÇAK GÖNDERİR, KEŞKE HERKES HÜLYA’NIN YARISI OLSA”

Sanatçının teyzesi Hatice Kayserili, “Yaşadığımız ev 1965 yılından beri baba evimizdir. 9 yıldır aynı eziyeti çekmekte ve çok mağdur olmaktayız. Sağlığımız bozuldu. Her seferinde eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Hep yenisini almak zorunda kalıyoruz. Eşya almamızı hiçbir zaman problem etmedik. Kimseden yardım beklemedik, beklemiyoruz da. Ancak yetkili olan kişilerin duyarlı davranıp devamlı mağdur olduğumuz durumun çözümlenmesi için evimizin önündeki menfezin açılıp bakılıp genişletilmesi, tıkanıklığın giderilmesi, bundan böyle aynı şeylerin yaşanmamamız için ne gerekiyorsa onun yapılmasını istiyoruz. Ben dilekçe vermeye gittiğimde personel, ‘Sende buraya geliyorsan artık ayıp dediler ama ben yardım, para istemiyorum ki. Her yağmur yağdığında kendi imkanlarımla suyu boşaltıyorum. Gelip şuradan 5 dakika suyu çekseler, bu Hülya ile alakalı değil. Bu evi zaten bana Hülya aldı. Eşyalarım son model hep bunları Hülya aldı. Sağlığımdan tutun, çocuklarımın okul masrafını bile karşılıyor. Her gün arayıp, ‘Bugün neye ihtiyacın var’ diye soran biri. Bu işin Hülya hanımla ilgisi yok. Maddi yardımla ilgisi yok. Belediye görevini yapmadığı için mağdurum. Yeğenim benim yüzümden mağdur oldu. İlgilenmiyor gibi göründü. Bize bir şey olsa uçak gönderir. Keşke Herkes Hülya’nın yarısı olsa. ”  dedi. Ayvalık Belediyesi’nden konuya ilgili sorumuza yanıt verilmedi.