AYVALIK’TA HIRSIZLIK OLAYLARI ŞAŞIRTTI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 9 Ocak tarihinde yaşanan iki ayrı hırsızlık olayı benzerliği ile dikkat çekerken 14 Ocak’ta yaşanan bir diğer hırsızlık olayında evden takım elbise ve giysilerin yanı sıra 60 kg zeytin ve 5 kg zeytinyağı çalındığı öğrenildi.

Ayvalık’ta aynı gün içinde yaşanan iki ayrı hırsızlık olayı benzerliği ile dikkat çekti.  Alınan bilgiye göre;  9 Ocak’ta Pimapen dükkânına müşteri olarak gelen şahsın Burhaniye’de oteli olduğunu ve pencereleri değiştirmek istediğini söylemesi üzerine incelemek için ilçeye giden T. Ö adlı vatandaş, ilçede eski garajda durdukları sırada şahsın kendisinden telefonunu istediğini ve aldığında konuşuyormuş gibi yaparak araçtan indiğini, dalgınlığından faydalanarak gözden kaybolduğunu belirterek güvenlik güçlerine başvurdu. Aynı gün Fevzi Paşa Vehbibey Mahallesi’nde benzer bir hırsızlık olayı daha yaşandı. Alınan bilgiye göre; Edremit’ten Elektrikçi İ.I ‘a gelerek kendisini Ayvalık’taki bir otelin sahibi olarak tanıtan şahıs, elektrikçiyi otelin elektrik işi olduğunu söyleyerek Ayvalık’a getirdi. Kuaförden karısını almak istediğini söyleyen şahsın, elektrikçiden kuaföre vereceğini söyleyerek 300 lira istediği, kartını ve şifresini verdiği şahsın, geri gelmemesi üzerine hesabını kontrol ettiğinde 1300 lirasının çekilmiş olduğunu gören elektrikçinin güvenlik güçlerine başvurduğu öğrenildi.

Altınova Mahallesi Altınköy Sitesinde İhsan A. adlı vatandaşa ait yazlık evde hırsızlık olayı meydana geldiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre; olay 14 Ocak günü site bekçisinin evin kapısının kırıldığı görmesi ile ortaya çıktı. Olayda vatandaşın yatak odasından 1 adet takım elbise, 1 adet eşofman takım, 3 adet battaniye, 2 adet kadın elbisesi, evin mutfağından 60 kg zeytin ve 5 kg zeytinyağı çalındığı öğrenildi.