AYVALIK, HALEP’E YARDIM TIRINDA ‘SAĞLIK’ GÖNDERDİ

Nilgün  KAYA

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde başlatılan ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ isimli insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası kapsamında, Ayvalık ve Gömeç’ten Halep’e ulaştırılmak üzere 2 Tır yola çıktı.  Ayvalık’tan hayırseverlerin, yola çıkan tırlarla Halep’e, gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri yanında bir tonun üzerinde Zeytinyağı ve zeytin gönderdiği öğrenildi.

Ayvalık İlçe Müftülüğü önünde, Pazartesi günü düzenlenen uğurlama töreniyle yola çıkan Tır’larda 1 ton 200 kg zeytinyağı, 600 kg zeytin, 150 koli gıda, 30 koli battaniye, 220 koli ve ayrıca 30 çuval giysi, 110 çuval un, 220 koli temizlik malzemesi ve zeytinyağı sabunu bulunduğu açıklandı.

“AYVALIK VE GÖMEÇ BU KAMPANYADA GÜZEL ÇALIŞTI”

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar için düzenlenen uğurlama töreninde, Halep’te yaşanan zulmü ve dramı hissettiklerini söyleyen Ayvalık Müftü vekili İsmail Yıldız, “ Yardım kararı aldıktan sonra Gömeç ve Ayvalık olarak bir tır toplamayı düşündük ve açıkçası ilk hafta bir tırı bile dolduramayacağımızı düşünerek Savaştepe müftümüzle konuşup dahil etmeye karar verdik ama ikinci hafta yardımlar yağdı. Toplanılan yardımlar gıda, giyim, temizlik, un ve zeytin, zeytinyağı olmak üzere toplam maliyet 180 bin lira civarında. İki tırın içinde tek tek kayıt altına alınmış 180 bin liralık malzememiz var. Tırlarla birlikte iki görevlimiz

Cilve gözündeki sınır kapısında diyanetteki yetkililere teslim edecek. Bu kampanyada Gömeç ve Ayvalık çok güzel çalıştı. Halkımızın çok yardımsever olduğu ortaya çıktı. Baştan moralimiz bozulmuştu ama iki tırı doldurduk. Kaymakamımıza, bütün sivil toplum kuruluşlarına, merkezdeki ve köylerdeki halkımıza yardımlarından dolayı şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

“KÖYLERDEN VERİLEN  ZEYTİNYAĞLARINI BİR FABRİKADA AMBALAJLADIK”

Toplanan yardım malzemeleriyle ilgili bilgi veren Yıldız, “Zeytin ve zeytinyağlarımız köylerden toplandı. Vatandaşlar kendi imkânları çerçevesinde 1 litre, 2 litre camilerdeki görevlilerimize teslim ettiler imza karşılığında, camideki arkadaşlarımızda Ayvalık’ta bir fabrikatör arkadaşımızla görüşmüştük. Zeytin ve zeytinyağlarını orada bir çatı altında topladık. O fabrikada toplanan yağlar 2 litrelik ambalaj şekline getirildi. Yaklaşık bin 200 kg civarında zeytinyağımız var, belki daha fazla olabilir. 600 kg zeytin toplandı. Yöresel yiyeceklerimiz, en güzel yiyeceklerimiz bunlar. Suriye’de Halep’teki kardeşlerimizin dertlerine bir nebze olsun çare olabilirsek, kanayan yaralarına merhem olabilirsek bizden mutlu olan olmayacaktır” dedi.

Kaydet