KADINLAR DANIŞMA EVİ İÇİN SON KEZ İMZA TOPLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi, ilçede Kadın Dayanışma Evi açılması için 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele gününde topladıkları imzaları Belediye Başkanına sundu. Konuyla ilgili 5 yıldır kampanya düzenlediklerini belirten Kadınlar , “Artık son olsun dedik. 2017’de bunun hayata geçmesini talep ediyoruz” dedi.

25 Kasım’da, 2 gün Cumhuriyet Alanı, 1 gün de Armutçuk Pazar Yerinde imza toplayan Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi, toplanan 1085 imza ile Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i ziyaret ederek ‘Ayvalık’ta Kadın Danışma evi’ açılmasını istedi.

“AYVALIK HALKI KAMPANYAMIZA ÇOK DUYARLILIK GÖSTERDİ”

Cuma günü gerçekleşen görüşmede imzaları sunan Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifinden Nebahat Dinler, “Ayvalık’ta Kadın Danışma Merkezi açılması için 5 yıldır kampanyalar yürütüyoruz. Bu kez yaptığımız imza kampanyasına Ayvalık halkı çok büyük duyarlılık gösterdi. Daha önce de imza kampanyaları yapmıştık ama bu kez kamuoyunun da gündeminde şiddet var. Halkımız da buna çok duyarlı. Kadınlara destek verecek bir kurumun olması halkın nezdinde kabul gördü. Bu sene 25 Kasım’da yaptığımız kampanya artık son olsun dedik. Artık beklemek istemiyoruz. Belediyenin de projesi olduğunu biliyoruz ve 2017’de bunun hayata geçmesini talep ediyoruz. Ayvalık’ta kadına yönelik şiddet olayları mevcut. Bir kısmı basına yansıyor, bir kısmı yansımıyor. En son Üçkabaağaç Köyünden bir olay okuduk medyada. Çeşitli nedenlerle kadınlar şiddete maruz kalıyorlar. Kadın Danışma Merkezi bu durumdaki kadınların yalnız ve güçsüz olmadığını, onlara destek verecek bir kurumun olduğunu hissettirmesi bakımından da önemli. Kadın dayanışması için bu kurumu çok önemsiyoruz. Belediyenin de madem projesi var. Artık vakit geçirmeyelim. Ayvalık’ın nüfusunun yarısından fazlası kadın. O zaman Ayvalık Belediye bütçesinde de kadınlara bu nüfusun yarısına oranlı şekilde bütçe ayrılmasını talep ediyoruz” dedi. Belediye Başkanı Gençer, Kadın danışma Evi açılması için Yaşlı Bakım Evinin bulunduğu binada üst katı düzenleme planlarının olduğunu belirterek 8 Mart’a yetiştirme sözü verdi.