İSİMLERİ ANAOKULUNDA YAŞAYACAK

Nilgün KAYA

3 yıl önce Ankara’da bir otomobilin çarpması sonucu, 4 aylık hamile eşi Funda ile birlikte hayatını kaybeden Astsubay Şaban Tola’nın adı Balıkesir’in Ayvalık İlçesindeki Anaokulu’nda yaşayacak. Altınova-Atatürk İlkokulu Şaban-Funda Tola Ana sınıfları ek hizmet binası törenle hizmete girdi.  Törene katılanlar, oğlu, gelini ve doğmamış torunu için anaokulu yaptıran İbrahim Tola ve oğullarına minnetlerini belirtirken üzüntülerini de paylaştı.

Yürüyüş yaptıkları sırada bir otomobilin çarpması sonucu hayatlarını kaybeden oğlu Hava Astsubayı Şaban Tola (36) ve öğretmen olan hamile eşi Funda Tola (32) için astsubayın ailesi, Altınova Atatürk İlkokulu bünyesine ek hizmet binası yaptırdı.  Anaokulu’nun açılışı, 25 Kasım günü saat 11.00’de Baba İbrahim Tola, oğulları Erol ve Ali Tola’nın yanı sıra Kaymakam Namık Kemal Nazlı, İlçe Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Belediye Başkan vekili Gökay Bacan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özay Dörttepe, CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, Adalet Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Hüseyin Aşık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, okul müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanı Yüksel Çalışır, öğretmenler ve vatandaşların katılımı ile açıldı.

KENDİ TORUNLARINI GÖREMEDİLER AMA

Ağustos ayında Kaymakam Namık Kemal Nazlı ile görüşerek imzalanan protokol sırasında Altınova Mahallesi’nde yaşayan baba 88 yaşındaki İbrahim Tola, merhum oğlunun çocukları çok sevdiğini, 4 aylık hamile olan eşi ile özlemle çocuk bekledikleri sırada hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü çocuklar için bir şeyler yaparak hafifletmek istediklerini söylemişti. Ana okulunun açılış kurdelesini keserken de üzüntüsü gözlerinden okunan İbrahim Tola ve ailesi, sadece ana Okulu’nda eğitim görecek miniklerin gösterisini izleyip alkışlarken gülümseyebildi.

“ÇOCUKLARINIZIN RUHLARI ŞAD OLMUŞTUR”

Protokolü ardından 3 ay içinde tamamlanan ve yaklaşık 250 bin liraya mal olan, üt katı çok amaçlı salon ve alt katında iki derslik bulunan Anaokulu açılışında konuşan Kaymakam Namık Kemal Nazlı, “Çok sevgili aban ve Funda Tola ebediyete intikal ettiniz bedenen belki ama bugün sizlerin büyükleri bu eseri buraya kazandırarak sizleri ölümsüzleştirdi. Eminim bugün bunları görüyorsunuz. Ruhlarınız şad olsun. Evlatlarını ölümsüzleştirmek ve gelecek nesilleri en iyi manada yetiştirmek amacıyla bize kazandıran Tola ailesine sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz. Çok hayırlı bir iş yaptınız. Bu hayrınız çocuklarınızın sonsuza dek yaşamasına ve çocuklarımızın faydalanmasına neden olacaktır. Allah sizden razı olsun” dedi.

“İSİMLERİ OKULUMUZLA VE ÖĞRENCİLERİMİZLE BURADA YAŞAMAYA DEVAM EDECEK”

Eğitimin toplumların ve devletlerin en çok üzerinde durması gereken en önemli ve vazgeçilmez bir mesele olduğunu söyleyen Atatürk İlkokulu Müdürü Songül İde Yolver, “0-6 yaş arası, çocukların kimliklerin ve kişiliklerinin yüzde 70’inin geliştiği en önemli yaş devresidir. Bu çağ eğitimde çok iyi değerlendirildiğinde yetişecek nesillerde o denli kişilikli ve şahsiyetli olacaktır. Bu bağlamda okulumuzun en büyük eksiği olan anasınıfı ve çok amaçlı salonun bize kazandırılmasını sağlayan Tola ailesine can gönülden teşekkür ediyorum. Bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden Şaban ve Funda Tola çifti anısına yapılan bu ek bina en büyük eksiğimizi gidermiş oldu. İsimleri okulumuzla ve öğrencilerimizle burada yaşamaya devam edecek” dedi. Merhum Şaban Tola’nın ağabeyi Erol Tola, çok üzgün olduklarını belirterek “Kendilerini genç yaşta kaybettik. Anısına bu okulu yapmaya gayret ettik. İnşallah ruhları şad olsun ve İnşallah vatana millete hayırlı evlatlar yetişsin” dedi.