AYVALIK’TA, FİDEL CASTRO’YU MEYDANDA MUM YAKARAK UĞURLADILAR

Nilgün  KAYA

90 yaşında hayatını kaybeden eski Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, Ayvalık’ta Cumhuriyet Meydanı’nda mum yakarak uğurlandı.

Dünya Efsanevi lider Fidel Castro’nun ölümüne yas tutarken Ayvalık’ta, ‘Fidel’in Yoldaşları’ Cumhuriyet Meydanı’nda Cumartesi akşamı saat 18.00’de mini tören düzenledi.

“YOLDAŞ FİDEL, CHE’YE, CHAVEZ’E SELAM SÖYLE”

Usta şair Nazım Hikmet’in Fidel’i ilk gördüğü anı anlattığı cümleleri ile başlayan açıklamada, Ayvalık’tan Fidel’in yoldaşları, ‘Dünya devrimcilerinin ışığı, yoldaş Fidel Castro’yu kaybetmenin derin hüznü içindeyiz. ‘Ben bir Marksist Leninistim ve yaşamımın son anına kadar da böyle kalacağım’ diyordu Komutan Fidel. Öyle de oldu. Küba Kominist Partisi Kongresinde ‘Buradaki son konuşmalarımdan birini yapıyor olabilirim ‘ demiş, ‘Latin Amerika’daki kardeşlerimize ve dünyaya Küba halkının zafer kazanacağını söylemeliyiz’ diyerek mücadelenin zafere kadar süreceğinin altını bir kez daha çizmişti. Fidel Castro’nun şahsında bugüne kadar yitirdiğimiz tüm devrimci önderleri anıyoruz. Bizler onların mücadelesini ve ışığıyla kalbindeki kızıl yıldızı parlatan çocuklardan olmanın onurunu taşıdığımızı bir an bile aklımızdan çıkarmayacağız. Yoldaş Fidel, Che’ye selam söyle. Chavez’e selam söyle. Bu dünyadan Fidel geçmedi sadece, bu dünyanın değiştirilebileceği ufkunu verdi. O ufku yitirmeyeceğiz. Devrim için ileri ya sosyalizm ya ölüm’ denildi.

İspanyolca ‘Zafere kadar daima’ yazılı dövizle gelen Fidel’in Ayvalık’taki yoldaşları, meydana yerleştirdikleri Fidel fotoğraflarının önüne yaktıkları mumları koyarak, Fidel’i alkışlarla uğurladı.