AYVALIK’IN İKİ OKULUNA ‘YENİLİKÇİLİK’ BERATI VERİLDİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi ve Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, MEB Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülü alan 94 okul arasında yer aldı.

Batı Marmara Bölgesi grubunda Edirne, Kırklareli, Tekirdağ,  Çanakkale, Balıkesir ile birlikte yer alan Ayvalık Okullarına ödülleri, Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda Salı günü düzenlenen törenle verildi. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik ödülleri törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Haşim Altun, Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, Ayvalık Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir’den Eğitim yöneticileri katıldı.

AHİLER İŞ BAŞINDA ÖDÜL GETİRDİ

Müdür Şefik Açar yönetimindeki Mesleki Eğitim Merkezi, Sihirli Makaslar ve Bütün Okullar bizim’ çalışmalarını da kapsayan ‘Ahiler İş başında’ projesi ile öğretim yöntem ve teknikleri kategorisinde Türkiye’nin ilk 20 projesi arasında yer aldı. MESEM Müdürü Şefik Açar ve Öğretmen Muin Sayıt’a ödül ve diz üstü bilgisayar ile birlikte Yenilikçilik beratı verildi.

“YENİLİKÇİLİK ULAŞILACAK BİR NOKTA DEĞİL SÜREKLİ GİDİLECEK BİR YOLDUR”

Kurumsal Kapasitesinin geliştirilmesi kategorisinde berata layık görülen Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Uygulama Oteli ödülünü Okul Müdürü Sadettin Sagit, Uygulama Oteli Müdür Yardımcısı Abdüllaziz Yük, Bilgisayar öğretmeni Sercan Ünlü, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alan Şefi Umay Kurdoğlu ve Yiyecek-İçecek alan şefi Nuran Şen aldı. Ülke genelinde, 5 kategoride hazırlanan 2581projeden 94 projenin ödüle layık görüldüğünü açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, “Uygulamaların pratikliği, değişimin hızlanması için alandan katkı, yerelden destek önemli. Yenilikçilik uygulaması, alanda bir sinerji yaratmakta ve birbirimizden aldığımız örneklemeler gelişmemize yardımcı olacaktır” dedi. Strateji Geliştirme Daire Başkanı Haşim Altun ise, “Yenilikçilik ulaşılacak bir nokta değil sürekli gidilecek bir yoldur” dedi.