AYVALIK’A YENİ HÜKÜMET KONAĞI YAPILACAK

Nilgün KAYA

Ayvalık halkına 61 yıldır hizmet veren Atatürk Bulvarı 12. Sokaktaki Hükümet Konağı, artık ihtiyaca cevap vermediği gerekçesi ile kentin farklı bir noktasında yeniden yapılacak. Ayvalık’ın sürekli büyüyen ve gelişen bir konumda olduğunu hatırlatan Kaymakam Namık Kemal Nazlı, hazineye ait bir alanın yeni hükümet konağı için belirlendiğini ve ön tahsis işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

1955 yılında yapılan ve 1985 yılında ek bina ile büyütülen Ayvalık Hükümet Konağı’nın farklı bir yerde, yeniden yapımı için başlatılan çalışmada ilk aşama tamamlandı. 1.312 metre karelik alanda bulunan 2 katlı, 1.464 metre karelik kullanım alanlı binada, Kaymakamlık makamı ve Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Sakarya Mahallesi’nde tarihi Ayvalık Evlerinden birine taşınmasından bu yana Mal, Milli Emlak, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tapu Müdürlüğü ile Dernekler bürosu bulunuyor. İlçe Milli Eğitim ve Nüfus Müdürlüğü Hükümet konağına yaklaşık 50 metre mesafede başka bir binada hizmet veriyor.

İlçede göreve başladıktan sonra yeni hükümet konağı yapımı için çalışma başlatan Kaymakam Namık Kemal Nazlı, eski otogar, cennet tepesi, cezaevi yakınında ve sanayinin karşısındaki kamyon ve tır park yeri seçenekleri arasından gerekli şartları taşıyan Sakarya Mahallesi 3. Galifo mevkiinde halen Kamyon ve tır park yeri olarak kullanılan alanda karar kıldı. Başlatılan çalışmalar kapsamında 17 Ekim’de söz konusu alanla ilgili ön tahsisin yapıldığı öğrenildi.

2017 YILI YATIRIM PROGRAMINA ALINMASI TALEP EDİLDİ

Hükümet konağının taşınmasının sıkıntılı olan trafik konusuna da çözüm olabileceğini kaydeden Kaymakam Nazlı, “Ayvalık ilçesi sürekli büyüyen ve gelişen bir konumdadır. Başta kaymakamlık olmak üzere birkaç kurumun hükümet konağı dışında olması koordinasyonda sıkıntılar yaratmakta, zaman ve kaynak israfına sebebiyet vermekte. Kaymakamlığımızca gelişen ve değişen şartlar göz önüne alınarak vatandaşa daha kaliteli ve daha verimli, hızlı hizmet vermek, bütün birimlerin tek bir çatı altında toplanmasını sağlayarak kaynak ve zaman israfını önlemek amacıyla yeni bir hükümet konağı yapımı için çalışmalar başlatıldı. Şehrin gelişme yönü dikkate alınarak hazineye ait bir yerin 2 yıllık ön tahsisi gerçekleştirildi. 2017 yılı yatırım programına alınması için yazı gönderildi” dedi.

BELEDİYEYE DE YER AYRILDI

Sakarya Mahallesi 3. Galifo mevkiinde halen Kamyon ve tır park yeri  olarak kullanılan 9 bin 704.83 metre karelik alanda Ayvalık çizgilerine uygun modern bir Hükümet Konağı planlandığı, ön tahsisi yapılan arazinin ikiye bölündüğü ve Hükümet Konağı yanına Belediye Hizmet binası yapılabilmesi için de yer ayrıldığı öğrenildi.