AYVALIK TERÖRÜ KINADI

Nilgün  KAYA

İstanbul’da 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı Ayvalık’ta, çeşitli siyasi parti, dernek ve sendikaların ortak açıklamasıyla kınandı.

 

Ayvalık Belediyesi, Belediye Meclis üyeleri, CHP, EMEK Partisi, ÖDP, KP HDP, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Belediye İş, BES, Emekli-Sen, AYSAM, ÇYDD, ADD, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, TEMAD, Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Şubeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ayvalık Haziran Meclisi, Esnaf ve Turizm Derneği’nin yer aldığı Ayvalık Demokrasi Güçleri, Pazartesi günü 17.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda terör saldırısını kınamak için bir araya geldi.

“ALIŞMAYACAĞIZ”

‘Diktatörlüğe hayır’, ‘Alışmayacağız’ sloganları atan katılımcılar şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker tarafından okunan ortak açıklamada, ‘Beşiktaş’ta yaşanan katliamla katiller gerçek yüzlerini bir kez daha göstermiştir. Bu kanlı katliamda hayatını kaybeden vatan evlatlarının ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. Terör insanlık suçudur. Nereden gelirse gelsin, kim tarafından yapılmış olursa olsun yapılan insanlık suçudur. Demokrasi, insan hak ve özgürlüklerine saldırıdır. Kabul edilemez. Terörün her türlüsünü şiddet ve nefretle kınıyoruz. Ülkemizin ihtiyacı demokratikleşmedir, insan haklarıdır, barıştır, basın ve ifade özgürlüğüdür. Nereden gelirse gelsin tüm terör saldırılarının faillerinin ve arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılması, AKP iktidarının en acil görevidir. İktidarların görevi kınamak değil, her gün ölen insanlarımızın can güvenliğini sağlamaktır. AKP iktidarı ve saray sultasının yanlış, tutarsız dış ve iç politikaları ülkemizi kan ve gözyaşına boğmaktadır. Ülkemizin acil sorunu, yaşama hakkı demokrasi ve barıştır. Başkanlık talepleri ve hayalleri ile ülkemiz hızla bir uçuruma sürüklenmektedir. Başbakan, hükümet ve havuz medyası sözcülerinin bu katliamı başkanlık ve yeni anayasa ile ilişkilendirmesi kabul edilemez. Beş bin polisiyle korunan zırhlı makam aracı ile gezenin, televizyon kanallarında korkmuyoruz demesi asla inandırıcı değildir. Bu terör eylemleri ile kaos ortamının yaratılmasına göz yumanların, başkanlık karşıtı demokrasi güçlerini terör ile ilişkilendirilmesini kabul etmiyoruz. Amasız, fakatsız, lakinsiz, kimden ve nereden gelirse gelsin her türlü terörü lanetliyoruz ve diyoruz ki “ alışmayacağız. Bu terör eylemlerine göz yuman ya da engellemeyenlerin başkanlık hevesleri kursaklarında kalacaktır.  Düşmanlarını kışkırtarak toplumda kutuplaşmaya yol açan her türden şiddet eylemini kesin bir dille kınıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ayvalık Demokrasi Güçleri olarak Bu kanlı saldırıyı, kanlı katliamı kınıyoruz. Alışmayacağız’ denildi.